bozar Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 Tak jak w temacie interesuje mnie tania i solidna rama do wariactw. Nie musi być lekka (do 2,5 kg spokojnie ujdzie), nie musi być piękna, musi mieć torowe haki i mocny wideł. Fajnie jakby dało się na niej ciachać barspiny i poskakać z czegoś więcej niż 2 schodki. No i cena musi być bardzo budżetowa (więc NS analog odpada, bo muszę mieć jeszcze na koła i resztę). Czy jest coś takiego na rynku? Może być używka, chociaż zdecydowanie wolałbym nówkę. Niestety wszystkie 'tanie' ramki na cienkich rurkach bez wątpienia umrą śmiercią tragiczną. Masz jakiś pomysł?
Konik Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 http://www.cyclingcloseouts.com/Products/EighthInch-Scrambler-V2-Frameset-Frame__Scrambler.aspx ew. volume cutter był do kupienia w jakimś polskim sklepie bmx-owym, ale albo nie mogę znaleźć (google wypluwa jedynie V5, a chyba była to V2), albo zmienili layout strony.
bozar Napisano 21 Maja 2010 Autor Napisano 21 Maja 2010 właśnie taką ramę znalazłem jakieś 30 minet temu:) idealnie spełnia moje oczekiwania tylko jak ją stamtąd zassać?:/
sath Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 Volume Cutter V5 jest w PL bez widelca za 1250 plnów także odpada.
Gurek Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 http://allday.pl/katalog/3 kiedyś to był bmxforever
bozar Napisano 22 Maja 2010 Autor Napisano 22 Maja 2010 http://allday.pl/katalog/3 kiedyś to był bmxforever tylko ta cena:/ moja rama do napierania nawet tyle nie kosztowała. A koncept na trickstera jest prosty - solidnie i tanio. Propozycja Konika bardziej mi się podoba:) Ciekawi mnie jeszcze, czy Destroyer mógłby tu pomóc.
sath Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 Nie wiem skąd wam do głowy przyszło, że Scrambler to rama do trikowania. Niby z której strony? Pisz do Destro albo do Mielca. Choć podejrzewam, że po 3ciej pękniętej ramie stracisz albo nerwy albo tyle kasy ile dałbyś za Cuttera albo Analoga
bozar Napisano 22 Maja 2010 Autor Napisano 22 Maja 2010 Moim zdaniem Scrambler się nada. Może ewentualnie wystarczy zmienić wideł na NSa. Pewnie, że kupiłbym Cuttera, czy Analoga, ale poprostu fizycznie nie mam tyle kasy. Przecież na samej ramie nie pojadę.
Konik Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 Ale ja i tak wolałbym Analoga niż inne wynalazki. Za 2000, czyli względnie mało, masz gotowy sprzęt i raczej stuprocentową pewność, że spełni Twoje oczekiwania. A do Scramblera i tak będziesz musiał dokupić resztę części. Z porządnych gotowych kół to nadadzą się np. Julian (też 1/8). Coś jeszcze kupisz, do tego przesyłki dochodzą i cena zbliża się niebezpiecznie do 2000. Wiem, że lepiej składać samemu, ale zastanów się trzy razy czy będziesz zadowolony z efektu i weź pod uwagę względy finansowe.
bozar Napisano 22 Maja 2010 Autor Napisano 22 Maja 2010 Ale ja i tak wolałbym Analoga niż inne wynalazki. Za 2000, czyli względnie mało, masz gotowy sprzęt i raczej stuprocentową pewność, że spełni Twoje oczekiwania. A do Scramblera i tak będziesz musiał dokupić resztę części. Z porządnych gotowych kół to nadadzą się np. Julian (też 1/8). Coś jeszcze kupisz, do tego przesyłki dochodzą i cena zbliża się niebezpiecznie do 2000. Wiem, że lepiej składać samemu, ale zastanów się trzy razy czy będziesz zadowolony z efektu i weź pod uwagę względy finansowe. powiem jeszcze raz - ja nie mam 2000 na nowy rower. obecnie skladam juz jeden, ktory ma byc do napierania na alleyach itp. chce sobie zlozyc tez drugi do wygibasow. Wiec blagam panowie nie piszcie kup xxx i zzz, za 2000 PLN, bo nie o to mi cho:) Jakbym mial duży budżet, to pewnie nie pytałbym na forum, tylko ciachał analoga i już
Varg Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 taniej , emocje podobne , wiecej mozliwosci ..... ogólnie to nie widze tańszej opcji
bozar Napisano 22 Maja 2010 Autor Napisano 22 Maja 2010 jeździłeś już na tym? powiedz coś o trackach, bo to chyba nie campy:/
Varg Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 nie wiem jakie ta ma ale ja polecam traki Royala i drewno enjoia a co do campy to godne polecenia są tylko korkociągi i dziady do orzechów
bozar Napisano 25 Maja 2010 Autor Napisano 25 Maja 2010 wracając do tematu zrobiłem rozeznanie i.... WSZYSCY sobie bardzo chwalą tego scramblera. jedyne 'ale' to widelec, który przy mocnym katowaniu podobno zaczyna się wyginać. Chociaż za 450 PLN (ze sterami i sztycą) to już można sobie dokupić coś od dirta. Chłopaki którzy skaczą ( ok. 8 schodków) i spinują (barspiny w wersji 57cm wchodzą spokojnie na kole 700c) nie mają zastrzeżeń. Ofkoz można kupić lepsze ramy, ale cena jest wtedy 3 razy wyższa. Także Scrambler V2 jak najbardziej spełnia moje wymagania. Teraz trzeba go tylko zassać ze stanów....
Konik Napisano 25 Maja 2010 Napisano 25 Maja 2010 Kiedyś na preclu wywiązała się dyskusja na temat tej ramy, napisałem do nich czy przy większej ilości zamawianych ram dają jakieś zniżki, powiedzieli tylko, że mogą dwie zapakować w jeden karton, żeby taniej wysyłka wyszła. Więc jak coś to szukaj kogoś kto też się skusi i sobie weźmiecie na spółę.
matisnysa Napisano 26 Maja 2010 Napisano 26 Maja 2010 Masz może jakieś widło jak ktoś skacze na tej ramie ? Bo powiem szczerze że tez jestem w trakcie składania fixeda do tricków. I ta rama mnie też interesuje. Masz może jakie informacje kto by ją mógł sprowadzić jaka by byłą ostateczna cena ? I kiedy byś chciał ją zamawiać ? Może wzięlibyśmy we 2 ?
Konik Napisano 26 Maja 2010 Napisano 26 Maja 2010 http://vimeo.com/10408077 tutaj jakieś jest, ale nie wiem nawet czy to scrambler. http://www.lockedcog.com/bikes/my-ride/#more-8496 http://www.lockedcog.com/pictures/trackfighter/ tu jakieś dwa gotowe złożone info jakie kiedyś dostałem The price will remain the same, $149.50. Shipping to Poland is around $55 but could vary slightly depending on where exactly it’s going. If you ordered multiple frames we can package 2 per box and it would ship for $90 for the pair to save a few dollars. We may be able to knock $10 off the per frame for an order of 5 or more. Right now we’re sold out on a lot of frame sizes but we should have our full run back in stock mid-December. Let me know if you have any other questions. I to tyle, później już się nie interesowałem, bo prawie nikogo chętnego nie było i jakoś fundusze też się rozmyły. Pewnie na tym forum się znajdzie więcej osób chętnych, można by jeszcze spytać na gronie jakbyście chcieli robić większe zakupy. no i zapytajcie najpierw u źródła ile by wyszło a potem w fixie.pl, może jakoś taniej Wam postarają się sprowadzić.
kuba206 Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 ile osób jest chętnych na tego scrambler'a, bo jak udało by się zebrać 6 chętnych osób to rama była by naprawdę w atrakcyjnej cenie
bozar Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Napisano 4 Czerwca 2010 ile osób jest chętnych na tego scrambler'a, bo jak udało by się zebrać 6 chętnych osób to rama była by naprawdę w atrakcyjnej cenie Jak tylko dostanę odpowiedź o dostępności scramblera, to zamawiam tą ramkę. Jak ktoś chce się dorzucić do 'pudełka' to zapraszam na priv. Pozder
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.