ppawlo Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Witam, kupiłem rower - złożony. Skręciłem go elegancko. Niestety zauważyłem, że czasami podczas startu pedały obracają się bez obciążenia (bez ruchu koła) o jakieś 1/6 obrotu. Dzieje się to nie zawsze i nie jest to efekt jakiegoś luzu. Start wówczas wygląda tak, że nacikam pedał, idzie jakaś tam siła nacisku, koło przejedzie kilka centymetrów, po chwili czuję mniejszy opór (ale nie całkowity brak oporu) co powoduje obrócenie tarczy w miejscu i za chwile ponownie większy opór, i koło już jedzie dalej. Dzieje się tak tylko przy starcie i nie zawsze. Zawsze podczas pierwszego obrotu koła. Pytanie czy to normalne? Rower jak go otrzymałem to był w wielu miejscach niedokręcony, więc może coś muszę dokręcić - tylko co? Pytam na forum, bo kontakt ze sprzedawcą będę miał dopiero w poniedziałek, a do tego czasu to ja nie "wytrzymam" ;-). Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Zacznij moze od tego jaki to rower wygląda troche na torpedo ale z opisu nie nie wywnioskowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Może masz jakiś magiczny system przerzutek w piaście? Czasami tak to się dziwnie potrafi zachowywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppawlo Napisano 21 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Dokładnie to taki: http://allegro.pl/item1045612661_rower_citi_28_oswietlenie_shimano_import_niemcy.html kupiony dla teściowej na działkę, co by mogła jeździć do sklepu pobliskiego ;-). Nie chciałem go wczesniej pokazywac, bo zaraz wszyscy sugerować się będą ceną i mówić, że w tej cenie tak musi być ;-). Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 W takim rowerze nie powinno być takiego zjawiska. Problem pewnie jest w wolnobiegu. Powiedz o tym w serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrSpock Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Dokładnie to taki: http://allegro.pl/item1045612661_rower_citi_28_oswietlenie_shimano_import_niemcy.html kupiony dla teściowej na działkę, co by mogła jeździć do sklepu pobliskiego ;-). Nie chciałem go wczesniej pokazywac, bo zaraz wszyscy sugerować się będą ceną i mówić, że w tej cenie tak musi być ;-). Pozdrawiam Paweł Pewnie powiedziales sprzedawcy, ze to dla tesciowej i wprowadzil drobne poprawki od siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Pewnie powiedziales sprzedawcy, ze to dla tesciowej i wprowadzil drobne poprawki od siebie Dobre Najprawdopodobniej sie zapadki zakleiły/zawiesiły. najlepiej bedzie kupić nowy to tylko ok 25zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.