Skocz do zawartości

[napęd] kręci bez ruchu

ppawlo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem rower - złożony. Skręciłem go elegancko. Niestety zauważyłem, że czasami podczas startu pedały obracają się bez obciążenia (bez ruchu koła) o jakieś 1/6 obrotu. Dzieje się to nie zawsze i nie jest to efekt jakiegoś luzu. Start wówczas wygląda tak, że nacikam pedał, idzie jakaś tam siła nacisku, koło przejedzie kilka centymetrów, po chwili czuję mniejszy opór (ale nie całkowity brak oporu) co powoduje obrócenie tarczy w miejscu i za chwile ponownie większy opór, i koło już jedzie dalej. Dzieje się tak tylko przy starcie i nie zawsze. Zawsze podczas pierwszego obrotu koła.

Pytanie czy to normalne? Rower jak go otrzymałem to był w wielu miejscach niedokręcony, więc może coś muszę dokręcić - tylko co?

Pytam na forum, bo kontakt ze sprzedawcą będę miał dopiero w poniedziałek, a do tego czasu to ja nie "wytrzymam" ;-).

Pozdrawiam

Paweł

Dokładnie to taki:

http://allegro.pl/item1045612661_rower_citi_28_oswietlenie_shimano_import_niemcy.html

kupiony dla teściowej na działkę, co by mogła jeździć do sklepu pobliskiego ;-).

Nie chciałem go wczesniej pokazywac, bo zaraz wszyscy sugerować się będą ceną i mówić, że w tej cenie tak musi być ;-).

Pozdrawiam

Paweł

Dokładnie to taki:

http://allegro.pl/item1045612661_rower_citi_28_oswietlenie_shimano_import_niemcy.html

kupiony dla teściowej na działkę, co by mogła jeździć do sklepu pobliskiego ;-).

Nie chciałem go wczesniej pokazywac, bo zaraz wszyscy sugerować się będą ceną i mówić, że w tej cenie tak musi być ;-).

Pozdrawiam

Paweł

Pewnie powiedziales sprzedawcy, ze to dla tesciowej i wprowadzil drobne poprawki od siebie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...