makos93 Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 Witam Jakąś godzinę temu wróciłem z przejażdżki. Wszystko było OK, ale podczas jazdy zauważyłem jedną rzecz - lewy pedał (dodam, że są plastikowe) po prostu się wyginał pod naporem moich stóp, a gdy pedałowałem słabiej to jakby wracał do pozycji pierwotnej. Nie jeżdżę ekstremalnie, tylko po mieście i ścieżkach rowerowych, tak ze średnią prędkością 20 km/h. Rower co prawda nie pierwszej młodości, bo z roku 2001, Kross, za to niedawno był u mechanika i przeszedł spory remont. I pytanie - ryzykować i jeździć jeszcze w przyszłym tygodniu i dopiero potem kupić nowe, aluminiowe pedały, czy odłożyć na razie rower i szybko uzbierać? Trochę się w sumie boję, żebym podczas jakiegoś podjazdu nie złamał pedału i nie zaliczył pięknej gleby.
Mod Team michuuu Napisano 21 Maja 2010 Mod Team Napisano 21 Maja 2010 Pedalce alu(takie zwykłe) to wydatek 30-50zł ,kup bo zostaniesz na drodze z dylematem egzystencjonalnym. http://www.allegro.pl/item1050627895_pedaly_wellgo_954_aluminiowe.html
makos93 Napisano 21 Maja 2010 Autor Napisano 21 Maja 2010 Ten, takie pytanie kompletnego żółtodzioba, do roweru ATB te co podałeś będą pasować?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.