Skocz do zawartości

[Napęd] Problem z napędem duże luzy

macmind

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kurczę, montuję znajomym suporty Accenta na kwadrat. Kosztują chyba 26zł i jeszcze ŻADEN SIĘ NIE ZEPSUŁ !

Do tandetnego roweru nie opłaca się kupować nic lepszego.

Napisano

Ale sam suport jest bezpieczniejszy od zwykłej ośki, wiesz zawsze jest szansa że ci pęknie łańcuch gwint się zerwie w pedale puszczą spawy główki ramy pęknie sztyca odpadnie koło złamie się kierownica, ale można minimalizować ryzyko poprzez używanie dobrych materiałow:) chyba troche przesadziłem:P, ale po mojej przygodzie też byś raczej zwracał uwage na wszystkie szczegóły:) a tak na marginesie to autor tematu już tu chyba nie zagląda:P

Napisano

E j no spoko - dzięki serdeczne wszystkim za rady - choć przyznam że wyjątkową aktywność wykazujecie po zmroku :P

Kupiłem dziś fajny suport Accenta i nowe korby Shimano (48/38/28) - ważne że lekkie, na oko 1,5 kg lżejsze niż to gówno co było założone.

Mam jeszcze problem z miską po stronie zębatek - ni cholery nie idzie odkręcić jutro zrobię podejście jakąś żabką - powinno się udać.

Na kolejny ogień pójdzie kierownica, mostek i stery :D postaram się nieco odchudzić ten złom...

pozdrawiam

ab

Napisano

Źle się wypowiedziałem, rozebrałem już wszystko (ośka była w środku) została mi taka miska wkręcana w mufę, okrągła z płaskimi nacięciami. Można by to pewnie kluczem 36 ruszyć ale nie mam go i nie kupię na jednorazową operację.

Pozostaje rozwiązanie siłowe z żabką i WD40 mam nadzieję że puści a mi uda się nie rozwalić gwintu...

Napisano

Problem z kluczami nastawnymi jest taki, że nie obejmują tak sztywno i ściśle jak klucze stałe, i często zamiast odkręcić uszkadzają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...