Andrew Napisano 25 Maja 2010 Napisano 25 Maja 2010 Kurczę, montuję znajomym suporty Accenta na kwadrat. Kosztują chyba 26zł i jeszcze ŻADEN SIĘ NIE ZEPSUŁ ! Do tandetnego roweru nie opłaca się kupować nic lepszego.
accentinferno Napisano 25 Maja 2010 Napisano 25 Maja 2010 Ale sam suport jest bezpieczniejszy od zwykłej ośki, wiesz zawsze jest szansa że ci pęknie łańcuch gwint się zerwie w pedale puszczą spawy główki ramy pęknie sztyca odpadnie koło złamie się kierownica, ale można minimalizować ryzyko poprzez używanie dobrych materiałow:) chyba troche przesadziłem:P, ale po mojej przygodzie też byś raczej zwracał uwage na wszystkie szczegóły:) a tak na marginesie to autor tematu już tu chyba nie zagląda:P
accentinferno Napisano 25 Maja 2010 Napisano 25 Maja 2010 no nie rozsądnie ale on się mulił 30 km/h sam widzisz zbyt duze przeciązenie wiec coś takiego nie powinno istnieć
macmind Napisano 25 Maja 2010 Autor Napisano 25 Maja 2010 E j no spoko - dzięki serdeczne wszystkim za rady - choć przyznam że wyjątkową aktywność wykazujecie po zmroku Kupiłem dziś fajny suport Accenta i nowe korby Shimano (48/38/28) - ważne że lekkie, na oko 1,5 kg lżejsze niż to gówno co było założone. Mam jeszcze problem z miską po stronie zębatek - ni cholery nie idzie odkręcić jutro zrobię podejście jakąś żabką - powinno się udać. Na kolejny ogień pójdzie kierownica, mostek i stery postaram się nieco odchudzić ten złom... pozdrawiam ab
accentinferno Napisano 26 Maja 2010 Napisano 26 Maja 2010 słuchaj to możesz odkręcić żabką ale pamiętaj że muszą być odkręcone nakrętki kontrujące:)
macmind Napisano 26 Maja 2010 Autor Napisano 26 Maja 2010 Źle się wypowiedziałem, rozebrałem już wszystko (ośka była w środku) została mi taka miska wkręcana w mufę, okrągła z płaskimi nacięciami. Można by to pewnie kluczem 36 ruszyć ale nie mam go i nie kupię na jednorazową operację. Pozostaje rozwiązanie siłowe z żabką i WD40 mam nadzieję że puści a mi uda się nie rozwalić gwintu...
Rulez Napisano 26 Maja 2010 Napisano 26 Maja 2010 Problem z kluczami nastawnymi jest taki, że nie obejmują tak sztywno i ściśle jak klucze stałe, i często zamiast odkręcić uszkadzają.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.