marusiek91 Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 Witam serdecznie całą społecznośc. Jestem tutaj nowy, pisze bo mam problem i prośbę. Mianowicie posiadam foxa vanill rc powietrze. Niestetyleci olej i traci tlumienie. Chcialbym zrobic jego serwis na własną ręke. Czy mogłby mi ktoś wskazać jakąś stronke internetową gdzie krok po kroku byłoby to wyjaśnione. Nie moge nic znalesc. Moze nie ma? A moze mozecie dać mi pare wskazowek. Będe bardzo wdzieczny. Czekam z niecierpliwością. Pozdrawiam.
Artursx1 Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 Czeka Cię servis. Damper zapowietrzył się przez wyciek oleju . Musisz kupić nową uszczelkę (o-ring) w tym celu wyjmij tą i udaj się do sklepu z art. hydraulicznymi powinni mieć coś takiego , lub w sklepach motoryzacyjnych . Kup tez olej 5W i do roboty ;D . Strona FOXA z manualami : http://www.foxracingshox.com/fox_tech_center/manuals.htm Serwis jest prosty ;p
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Maja 2010 Mod Team Napisano 21 Maja 2010 Mianowicie posiadam foxa vanill rc powietrze. A to ciekawostka... Od kiedy to Vanilla jest powietrznym widelcem? Szacunek... I.
DAMIAN24 Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 IvanMTB trafne pytanie , sam trochę myślę o Vanilli do jednego roweru ale nie wiedziałem, że są wersje powietrzne.
marusiek91 Napisano 22 Maja 2010 Autor Napisano 22 Maja 2010 bo zasadniczo jest to przerobiony damper. A powidzcie mi jak moge naprawic tlumienie w amorku?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.