_Grooby_ Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 znalazłem ofertę roweru CUBE Reaction Pro, w trakcie transportu powstało wgniecenie na górnej rurze widoczne na zdjęciu. Proszę o ocenę jak może to wpłynąć na trwałość ramy przy spokojnej jeździe (asfalt, szutrowe ścieżki w lesie, bez skoków itp.)
jasskulainen Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 wydaje mi sie ze nie ma sie specjalnie czym przejmowac ale niech sie znawcy wypowiedza
Rulez Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 Jak dla mnie jest to mocne wgniecenie, źródło potencjalnego pęknięcia. W dodatku paskudnie się prezentuje.
Mod Team michuuu Napisano 21 Maja 2010 Mod Team Napisano 21 Maja 2010 Dla estetów- niedopuszczalne, dla użytkowników -najsłabsze miejsce ramy. Biorąc pod uwagę niewielką grubość ścianki rury, może to być niebezpieczne.Ryzyko podejmuje zawsze użytkownik.
_Grooby_ Napisano 21 Maja 2010 Autor Napisano 21 Maja 2010 O ile kwestia estetyki jest dla mnie drugorzędna to muszę się zastanowić czy chcę ryzykować pęknięcie. Przy okazji macie jakieś wiadomości dotyczące naprężeń w ramie, jak się rozkładają itp?
Schwefel Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 Rama do wyrzucenia dlatego ktoś się jej pozbywa. Tu nawet nie ma jak pospawać jej a dodatkowo rura jest najbardziej wycieniowana.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.