Skocz do zawartości

[rower] który lepszy

pablo890

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Rama 17" max bo przy większej klejnoty mogą czasami zaboleć. Jak dla mnie faworyt to Uni Fuision mimo że Kross chyba ładniejszy.Pewnie u Krossmaniaków będę miał przechlapane. Drugi link się nie otwiera.

Napisano

Ja mam 177 cm i ramę 20". Klejnoty nie bolą. Też uważam, że Unibike Fusion jest najlepszy z tych co podałeś.

• Mod Team
Napisano

Ja mam 177 cm i ramę 20". Klejnoty nie bolą. Też uważam, że Unibike Fusion jest najlepszy z tych co podałeś.

A jaki masz prześwit między podwoziem a górną rurą. Jak mam ok. 2cm i nie czuję się zbyt pewnie na wyrąbanych trasach.

Napisano

http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-merida-matts-10-v-2010.html myśle ze ten link będzie działać

Z tego co widziałem jest dostępna tylko rama 21" unibike a to raczej będzie dla mnie za duże chociaż jeździłem na rowerze tej wielkości. Jak twierdzisz że masz 20 i jest ok to teraz już sam nie wiem :P

http://www.bike-x-perts.com/images/Rahmen-Sitzhoehen.pdf

A ja mam 192cm i ramę 19" ;] - 21" na 100% będzie za duża.

Napisano

W tym zakresie cenowym(ok. 1000) rowery różnią się drobnymi szczegółami ,znacznie gorszy/lepszy tutaj nie ma zastosowania. Dotyczy to sprzętu firmowego a nie makrorowerów.

akurat ten "drobny" szczegół to wolnobieg (mission) vs kaseta (fusion) - dla mnie ma to kluczowe znaczenie, do tego waga nie mała, w mojej opinii jest znacznie gorszy, bo przejscie z wolnobiegu na kasetę to koszt koła tylnego, do tego amorek 80mm a nie 100mm który mnie osobiście by bardzo ograniczał. Jeżeli już jesteśmy przy kwocie około 1000zł szukajmy tylko roweru z kasetą, ponieważ mamy trwalsze rozwiązanie oraz lepsze pod ewentulną dalszą rozbudowę, na pewno jest to bardziej przyszłościowe.

Mission vs Fusion = Fusion

• Mod Team
Napisano

akurat ten "drobny" szczegół to wolnobieg (mission) vs kaseta (fusion) - dla mnie ma to kluczowe znaczenie, do tego waga nie mała, w mojej opinii jest znacznie gorszy, bo przejscie z wolnobiegu na kasetę to koszt koła tylnego, do tego amorek 80mm a nie 100mm który mnie osobiście by bardzo ograniczał. Jeżeli już jesteśmy przy kwocie około 1000zł szukajmy tylko roweru z kasetą, ponieważ mamy trwalsze rozwiązanie oraz lepsze pod ewentulną dalszą rozbudowę, na pewno jest to bardziej przyszłościowe.

Mission vs Fusion = Fusion

Fakt::icon_mrgreen::, kaseta jest niezaprzeczalnym argumentem. A co do amorka to w tej kwocie nie powalają jakością bez względu na oferowany skok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...