bosmaan Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 Witam, chodzi o kierownicę dokładnie FSA XC300 Lowriser Oversized, chcę ją wygiąć, tzn końce kierownicy (chyba mam trochę za krótkie ręce w kierunku do siodełka tylko zastanawiam się z jakiego jest materiału nie chcę jej złamać czy coś takiego..... może ktoś próbował? pozdrawiam
Mod Team michuuu Napisano 21 Maja 2010 Mod Team Napisano 21 Maja 2010 Przy gięciu rur (jak kierownica) trzeba wypełnić środek drobnym piaskiem ubić, zakorkować i dopiero można próbować giąć. Jeżeli nie wypełnisz rury to przy gięciu się może zamknąć (przełamać). Pytanie ile chcesz wygiąć.Tyle teorii. Praktycznie nie wiadomo czy kiera nie pęknie (na ciepło???). Jeżeli nie boisz sie ryzyka że ją zniszczysz - próbuj. Może lepiej na allegro sprzedać i kupić inną odpowiednią.Nie sądzę że w warunkach domowych zrobisz to równo/symetrycznie.
RATM Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 Pomyśl nad krótszym mostkiem, o ile dobrze Cię rozumiem.
bosmaan Napisano 21 Maja 2010 Autor Napisano 21 Maja 2010 tak naprawdę to wystarczyło by mi jakieś 5mm - 7mm w kierunku siedzenia, a co do mostka to nie chcę ponosić dodatkowych kosztów chyba powinna wytrzymać takie odkształcenie
Moskit Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 Niezbyt dobry pomysł z tym gięciem. Nawet jak ci się uda wygiąć kiere tak jak chcesz to zostanie ona osłabiona. Wątpie aby ci się udało uzyskać zadawalający efekt. Lepiej kupić nowy mostek lub kiere. Szalony pomysł wg mnie.
mrSpock Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 w warunkach domowych awykonalne, chyba ze masz kuznie no i pozostaje sprawa symetrycznosci. Wygiąć pret symetrycznie jest dosc klopotliwe, a co dopiero... Mam w domku kiere Truvativ ktora jest dla mnie troszke za szeroka, od prawie roku zabieram sie za pilowanie ale jakos serca nie mam
Mod Team bogus Napisano 21 Maja 2010 Mod Team Napisano 21 Maja 2010 Dla mnie to głupota. Czasem warto zadbać o swoje bezpieczeństwo. Osłabisz kierownicę o ile w ogóle nie pęknie. Kup sobie mostek za 20-30 zł i będzie wszystko dobrze.
keramp Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 A może wystarczy "dosunąć" siodełko o te 5-7 milimetrów? Zdrówka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.