senjiro Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Biorąc pod uwagę jakie kolega wybrał obręcze i piasty to myślałem że taki wydatek nie będzie zbyt dużym problemem. Jeśli jednak jest to faktycznie, D-lighty będą najlepszym wyborem. Co do nypli to Dartmoor jeszcze ma spory wybór kolorów, w dość fajnej cenie.
miskov17 Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Podobno są nowe szprychy Sapim the Flyer Super Spoke 1,8/1,4/1/8 wytrzymalsze ale prawdopodobnie ze względu na nowość trudno dostępne? Czy wytrzymalsze - szczerze wątpię, po roku testów pod riderem 90kg można by dopiero wysuwać wnioski.. a dostępne oczywiście już są ale cena zabija - ponad 13zł/szt
TocaS Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Czy ktoś z was orientuje się, czy do piast Novateca 711 i 712 podejdą szprychy Sapim XC-Ray ?? Przeglądałem stronę Novatec'a i jakąś dokumentację techniczną ale nic nie znalazłem za bardzo na temat otworów na szprychy chyba, że coś przeoczyłem. Być może niepotrzebnie się zastanawiam choć z drugiej strony nigdy o tym nie myślałem.
senjiro Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Jeżeli by nie podchodziły to nie można by tutaj kupić takich kółek.
TocaS Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 No i wszystko Ale obręcze wybiorę chyba ZTR'a . Pozdrawiam
Jester Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 -szprychy no właśnie nie wiec co wybrać żeby były sztywne i wytrzymałe koła Ważę 80kg. Właśnie zbudowałem koła na Crestach i szprychach D-light. Wybrałem D-light, bo mocniejsze od Revo, a nadal w super wadze. Niestety chcąc je zakupić trzeba brać box po 36szt danego rozmiaru. Sprzedaję na allegro te, które mi zostały. Jeśli rozmiary podejdą pod Twoją piastę to zapraszam. 16 szt waży 79g (262mm), a 266mm niewiele więcej. Wcześniej zanim się pojawiły też się dużo zastanawiałem. Wiedziałem, że Revo raczej nie dla mnie, CXy ... no cóż cena. Pozdrawiam
pomirot Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Polecam NoTubes ZTR'a i CX Ray. Swoje koła mam akurat na modelu ZTR Olympic i do tego piasty Tune King & Kong. Ważę 75 kg, jednak niewątpliwą zaletą tych kółek jest brak limitu wagowego ridera (granica pewnie jest- nie mówimy jednak o "ścigaczu" o wadze 130kg ). Waga kółek bez zacisku to 1360g. Sztywność kółek jest niemożliwa
miskov17 Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Ważę 75 kg, jednak niewątpliwą zaletą tych kółek jest brak limitu wagowego ridera (granica pewnie jest- nie mówimy jednak o "ścigaczu" o wadze 130kg ). Na tą chwilę praktycznie każda obręcz ma limity wagowe, a w szczególności tak lekkie: Zwykła ZTR olimpic - 200lb/90kg "lightweight" ZTR olimpic - 185lb/84kg Edit: Tocas, nie myślałeś o lepszych piastach? Mi by było szkoda zaplatać takie szprychy (swoją drogą są droższe od novateców ) do piast, które z pewnością idealne i długowieczne nie są. Dt Swiss wypuszcza teraz nową piastę: 350 z system zapadek hugi, wagą nie powalają ale kosztują 800zł/kpl i z pewnością przetrwają nie jedne D712. Ewentualnie na "starych" XTR 975, które powinny być w lepszej nieco cenie.
senjiro Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Na tą chwilę praktycznie każda obręcz ma limity wagowe, a w szczególności tak lekkie: Zwykła ZTR olimpic - 200lb/90kg "lightweight" ZTR olimpic - 185lb/84kg Edit: Tocas, nie myślałeś o lepszych piastach? Mi by było szkoda zaplatać takie szprychy (swoją drogą są droższe od novateców ) do piast, które z pewnością idealne i długowieczne nie są. Dt Swiss wypuszcza teraz nową piastę: 350 z system zapadek hugi, wagą nie powalają ale kosztują 800zł/kpl i z pewnością przetrwają nie jedne D712. Ewentualnie na "starych" XTR 975, które powinny być w lepszej nieco cenie. Ja mam kółka na piastach XTR, które podałeś i ZTR Olympic. Szprychy miały być D-Light i aluminowych nyplach, ale stanęło na Sapim Race i mosiężnych nyplach. Wagowo komplet wyszedł mnie 1525 gram (spokojnie można by wcisnąć coś w granicach 1400 gram). Sam rozważałem zakup piast Novateca lub DT, jednak kumpel, który przejeździł ten sezon na podobnym secie (zaliczając między innym MTB Trophy i prawie wszystkie maratony GG) i myjąc rower niezliczoną ilość razy Karcherem stwierdził że piasty kręcą się dalej jak nowe. Niby XTR jest na kulkach, ale ma niezliczoną ilość uszczelnienie i tytanowy bębenek, poza tym komplet tych piast udało mi się kupić za 700zł, więc myślę że całkiem nieźle. Ja szczerze polecam.
TocaS Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Novateci już mam, nie są to najgorsze piasty. Zresztą wagę mają dobrą. Bębenki są dostępne, łożyska można wymienić w razie czego.
miskov17 Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Nie twierdzę, że jest zła ale zazwyczaj po sezonie dopadają go problemy, popytaj Zbychoo'a , u mnie po 2500km jest lekki luz w D712 a i łożyska rewelacyjnie się nie kręcą. A sławne powiedzenie Keitha Bontragera chyba wszyscy znamy...
senjiro Napisano 21 Stycznia 2011 Napisano 21 Stycznia 2011 Czy wytrzymalsze - szczerze wątpię, po roku testów pod riderem 90kg można by dopiero wysuwać wnioski.. a dostępne oczywiście już są ale cena zabija - ponad 13zł/szt Możecie wrzucić jakiś link gdzie je można kupić
pomirot Napisano 21 Stycznia 2011 Napisano 21 Stycznia 2011 Możecie wrzucić jakiś link gdzie je można kupić http://www.velo.com.pl/produkty/?m=14 cena 12zł z nyplem/ szt.
miskov17 Napisano 21 Stycznia 2011 Napisano 21 Stycznia 2011 Mówimy o Super Spoke a nie Cx-ray... Hier http://www.starbike.com/php/product_info.php?lang=en&pid=13757
swierzak1 Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 Ja także pozwolę się podpiąć pod temat. Jestem na etapie wyboru kół do swojego bike'a. Wybieram pomiędzy tymi dwoma kompletami: 1) DT XR 350 / Sapim D-Light / Novatec 711/712 2) DT XR 400 / Sapim D-Light / Novatec 711/712 Jak widać komplety różnią się tylko obręczami. Ważę 71kg z tendencją do spadku wagi. Jeżdżę dość ostro nie oszczędzając sprzętu i koła miałyby być używane na wyścigach XC i maratonach. Mam obawy co do XR 350. Z tej tabeli wynika że 350 jest do 75kg. Czy moje 71 razem z 11.5kg rowerem (obecnie po zmianie zejdzie jakieś 800g) zrobi jej krzywdę? Może dla pewności lepiej wziąć XR400? Jeszcze jedna sprawa - lubię załadować do swojej opony 4 bar'y na szosę a widzę że 350'tka ma limit 3 bar'y. Ogólnie fajnie by było gdyby ktoś jeżdżący na 350 się wypowiedział Te 100g jednak kusi panowie a cena niewiele wyższa...
miskov17 Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 Wątpię, aby ktoś na forum miał XR350, jest to bardzo niszowy produkt. Zazwyczaj jeśli ktoś poszukuje lekkich obręczy wybiera sprawdzone ZTR, w bikestacji mają 355 i to na niego bym się skusił. Dodatkowo wtedy masz bardzo ułatwioną drogę ku jeżdżeniu bez dętek.
senjiro Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 Wątpię, aby ktoś na forum miał XR350, jest to bardzo niszowy produkt. Zazwyczaj jeśli ktoś poszukuje lekkich obręczy wybiera sprawdzone ZTR, w bikestacji mają 355 i to na niego bym się skusił. Dodatkowo wtedy masz bardzo ułatwioną drogę ku jeżdżeniu bez dętek. Zgadzam się z Tobą w 100% za 250zł można kupić Olympica, o którym na light-bike`u jest 40 stron opinii posezonowych
swierzak1 Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 Dzięki za odpowiedzi chłopaki^^ Mówicie że polecacie obręcze ZTR'a - model Olympic będzie w miarę wytrzymały i nada się także do codziennej jazdy?
ukaniex Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 A propos jeszcze XR350, mają ograniczenie wagowe do 75kg, w przeciwieństwie do ZTR.
miskov17 Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 swierzak1, sporo ludzi jeździ na 330 gramowym Alpine i specjalnie nie narzekają, ja jednak byłbym ostrożny i wybrałbym coś cięższego - 355 lub Olympic. Jeśli już jesteśmy przy Olimpic to wiedz, że były dwa warianty; standardowa ~360g i lightweight 347 ~340g. Przed kupnem zapytaj sprzedawcę która to wersja, aby być w 100% świadomym wyboru.
senjiro Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 swierzak1, sporo ludzi jeździ na 330 gramowym Alpine i specjalnie nie narzekają, ja jednak byłbym ostrożny i wybrałbym coś cięższego - 355 lub Olympic. Jeśli już jesteśmy przy Olimpic to wiedz, że były dwa warianty; standardowa ~360g i lightweight 347 ~340g. Przed kupnem zapytaj sprzedawcę która to wersja, aby być w 100% świadomym wyboru. Tego nie wiedziałem, moje obydwie ważyły równo po 350 gram
Ada93m Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 Miałem pisać nowy temat ale podepnę się tu. Aktualnie mam kółka złożone z obręczy Alex DP17 Disc, piasty Shimano M475. Seryjne . Mam zamiar powoli składać koła które wyniosły by mnie do 1000zł. Myślałem nad zakupem gotowych Shimano XT ale podobno lepiej było by co złożyć. Główny zamiar to redukcja masy i satysfakcja posiadania dobrych kółek. Koła by służyły do XT , moja masa 70kg ale planuje nabrać masy. Co byście proponowali P.S. Cena jaką podałem jest orientacyjna, jak by się udało zrobić taniej a wystarczająco dobrze to też może być.
senjiro Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 W tej cenie trudno będzie znaleźć coś lepszego niż to - http://www.bikestacja.pl/zestaw-novatec-d712-d711-swiss-sapim-race-p-3929.html?cPath=296_38_102_128_302. O piastach Novateca są różne opinie, ale zarówno bębenki jak i łożyska są na tyle łatwo dostępne że nie ma się obawiać. A wagą się nie martw sam mam koła 1,5kg (na obręczach 350gram) i przy mojej masie 74kg radzą sobie świetnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.