Skocz do zawartości

[widelec] wyciąganie widelca z ramy - sposoby

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam problem.

Nie umiem odczepić widelca od ramy.

Ma ktoś jakieś instrukcje jak to zrobić??

Dziękuję również za zwykłe porady.

Pozdrowienia z Łodzi.

Napisano

Jeśli masz stery skręcane to wykręcasz mostek, nastepnie widzisz taką nakrętke i pod nie taki jakby pierscień (bieżnie łożyska). Trzymając za bieżnie odkręcasz kontre (tą nakrętke wyżej). Gdy bedzisz wyciagał widelec z ramy uważaj żeyby nie posypały się kulki, nie powinno sie tak stac, ponieważ raczej bedzie to wianuszek.

Jeśli masz stery ahaed to odkrecasz srubke która kasuje się luz, ta od góry. Nastepnie odkręcasz śruby zaciskajace mostek na rurze sterowej. Możliwe że pojawi się problem z kulkami jak powyżej.

Napisano

Dzięki za pomoc.

Ale jest problem. posłuchałem się twoich wskazówek i znalazłem wianuszek nad nim jest ta "nakrętka" która trzyma się rury. kiedy ją ruszę rusza się cały widelec i nie można jej zdjąć.

Dziękuję ci!

Zrobiłem już sam masz plusika!

• 4 miesiące temu...
Napisano

przede wszystkim w starych typach wykręcasz tą śrubę tak by wyszła główka z tulei i uderzasz w nią młotkiem (gdyż w środku rury sterowej, na końcu tej nakrętki masz taką trójkątną nakrętkę która blokuje i likwiduje luzy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...