ruferzyk Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Witam. Mam problem z prawym pedałem PD-M520, zaczęły w nim trzeszczeć łożyska, jestem pewien, że to ten pedał (nie korba, nie łańcuch, nie co innego). W związku z tym chciałbym się zapytać czy da rade jakoś to rozkręcić i wymienić kulki w łożysku. Pedał "trzeszczy" i "chrupie" przy ruchu rotującym. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Oczywiście, że się rozbiera. W necie jest sporo instrukcji do tych pedałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Może to Ci pomoże: http://picasaweb.goo...feat=directlink Mój serwis 540'stek Potrzeby będzie chyba tylko specjalny klucz do tych pedałów, bo w 540 jest na zwykły płaski 17mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miciu22 Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Serwis jest podobny jak 540, tylko trzeba mieć taki klucz http://www.bike-land.pl/klucz-do-osi-pedalow-spd-pdm520-p-429.html , żeby nie zjechać plastikowej nakrętki. Trzeszczy, bo może luz się pojawił- zaglądnąć nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Jaki przebieg pedałów i waga jeźdzca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruferzyk Napisano 20 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 przebieg ok 6ooo km, moja waga od 120 na początku do 97 kg aktualnie. pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 nie wiem jak bardzo zniszczone sa twoje pedaly ale zapewne bloki tez juz maja dosc 520 idzie wyrwac ponizej 100zl z nowymi blokami moze warto rozwazyc ? na klucz wydasz 20zl z wysylka bloki nastepne 30zl oplaca sie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Jak jeźdisz niewpięty w bloki, to też mu łupie w kręgosłupie ? Na początek popsikaj czymkolwiek smarującym po szczelinach bloków. U mnie jak dostanie się dużo syfu i połączenie pedał - blok jest suche, to właśnie trzeszczy i lekko popiskuje. Klucz kosztuje ok. 5 zł, w Cykloturze mają o ile pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruferzyk Napisano 20 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Próbowałem serwisować, niestety nie dało się odkręcić tej plastikowej nakrętki, pedały mają już spore luzy wiec chyba zainwestuje w coś lepszego, od jakiegoś czasu nosiłem się na kupno innych. Dzięki wszystkim za pomoc, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 21 Maja 2010 Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Luz jak luz, ma go każdy egzemplarz po większym przebiegu. Póki nie przeszkadza w jeździe, to nie ma co się martwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokopiko Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 UWAGA. W sklepie na Nowowiejskiej (drugim od placu Politechniki) w Warszawie są pod ladą klucze Shimano TL-PD40 do rozkręcania pedałów!!! Cena: 5 zeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.