obelix94 Napisano 19 Maja 2010 Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witam! Często jeżdżąc z górki, wpadnie mi jakaś mucha w oko, czy po prostu od wiatru polecą łzy. Jak się przed tym zabezpieczyć? Czy okulary starczą, jeżeli tak to jakie kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 19 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Tak, okulary powinny wystarczyć, ważne, żeby miały wymienne szkła, białe i ciemne, filtr UV 100% no i żeby były wygodne Ja używam i polecam okulary z decathlonu, dziwne, ze kosztują 50PLN, wydaje mi się, że płaciłem za nie 30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obelix94 Napisano 19 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Takie cuś, np. http://allegro.pl/item1030567335_okulary_na_rower_wymienne_szkla_a70023.html? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Okulary powinny wystarczyć do osłony oczu, ale muszą być w miarę duże i dobrze dopasowane do twarzy, dlatego kupując je, przymierz je porządnie. Zwróć też uwagę na ich wykonanie i czy np. nie są poluzowane gdzieś noski bo potrafią dość boleśnie obetrzeć nos. Zdecydowanie nie polecam okularów firmy Accent. Przerobiłem 2 modele i oba były kiepskiej jakości. Obecnie używam okulary Scott'a (http://www.muszakski.com.pl/okulary-scott-sniper-yellow.html) i jestem z nich bardzo zadowolony, ale są dość drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Ja mam okulary za 16zł kupione w pierwszym lepszym kiosku na którym była wystawa okularów w lecie. Dają rade. Szkła są na górze przyciemniane a schodząc na dół rozjaśniają. Nie mają firmy, nie mają wymiennych szkieł i jakiś super bajerów. Noski trochę się poluzowały ale kropelka kropelki i wszystko gra. Jeżdżę już na nich dość długo. Moim zdaniem są fajne bo nie mam porównania co do okularów za np: 50zł. ;] Kupiłem je bo jadąc kiedyś jak mi coś wpadło do oka to aż musiałem się zatrzymać. Jakaś mega mucha czy coś. Oko mnie bolało zaczęło potwornie łzawić, masakra. I kupiłem google za całe 16zł. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smakosz88 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Orientuje się może ktoś gdzie można kupić szkiełka do okularów UVEX CROW PRO? z góry wielkie dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karo2 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Polecam okulary accenta, może kosztują troche drożej, ale naprawdę warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Ja właśnie dziś testowałem świeżo co otrzymane okulary Accent Shadow i na razie co to mogę spokojnie polecić. Wymieniane szybki, dobrze głowy się trzymają i całkiem dobry pokrowiec. Dziś było dość gorąco, człowiek się mocno pocił i nie parują (zobaczymy jak to będzie później jak antifog się trochę zetrze). Chociaż jak wspominano w innym temacie to są dość wąskie, ale bez przesady. Na mnie w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obelix94 Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Ja otrzymałem już te Arctica S-47 (podajże) i jestem zadowolony! Już zdążyłem porysować szkiełko, na szczęście lekko. Świetnie chronią przed wiatrem, nie parują i dobrze się trzymają głowy. Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroxd Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Popieram Patryke i karo2, okulary z accenta są naprawdę solidne. ( też mam shadowa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.