Skocz do zawartości

[okulary] Wiatr, muchy i łzy w efekcie

Rekomendowane odpowiedzi

Okulary powinny wystarczyć do osłony oczu, ale muszą być w miarę duże i dobrze dopasowane do twarzy, dlatego kupując je, przymierz je porządnie. Zwróć też uwagę na ich wykonanie i czy np. nie są poluzowane gdzieś noski bo potrafią dość boleśnie obetrzeć nos. Zdecydowanie nie polecam okularów firmy Accent. Przerobiłem 2 modele i oba były kiepskiej jakości. Obecnie używam okulary Scott'a (http://www.muszakski.com.pl/okulary-scott-sniper-yellow.html) i jestem z nich bardzo zadowolony, ale są dość drogie.

Ja mam okulary za 16zł kupione w pierwszym lepszym kiosku na którym była wystawa okularów w lecie. Dają rade. Szkła są na górze przyciemniane a schodząc na dół rozjaśniają. Nie mają firmy, nie mają wymiennych szkieł i jakiś super bajerów. Noski trochę się poluzowały ale kropelka kropelki i wszystko gra. Jeżdżę już na nich dość długo. Moim zdaniem są fajne bo nie mam porównania co do okularów za np: 50zł. ;] Kupiłem je bo jadąc kiedyś jak mi coś wpadło do oka to aż musiałem się zatrzymać. Jakaś mega mucha czy coś. Oko mnie bolało zaczęło potwornie łzawić, masakra. I kupiłem google za całe 16zł. ;]

Ja właśnie dziś testowałem świeżo co otrzymane okulary Accent Shadow i na razie co to mogę spokojnie polecić. Wymieniane szybki, dobrze głowy się trzymają i całkiem dobry pokrowiec. Dziś było dość gorąco, człowiek się mocno pocił i nie parują (zobaczymy jak to będzie później jak antifog się trochę zetrze). Chociaż jak wspominano w innym temacie to są dość wąskie, ale bez przesady. Na mnie w sam raz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...