Skocz do zawartości

[trasa] Profil topograficzny trasy

geocontext

Rekomendowane odpowiedzi

2. najpierw przeczytać tekst pomocy i dopiero tworzyć trasę

To jest błąd. Nikt nie czyta tekstów pomocy. Tracisz użytkowników, którzy wchodzą, oglądają, zniechęcają się i nie wracają. Pamiętaj - pierwsza strona i pierwsze wrażenie są bezcenne i w tym kierunku niestety powinieneś się optymalizować.

4. klikasz w przycisk ze strzałką "↶"

To dodaj jakiś opis tekstowy - ogólnie rozplanuj raz jeszcze wykorzystanie miejsca, bo workspace w Geocontekscie jest trochę do 4 liter :)

1. Te wszystkie linki po prawej pod "Typ profilu" - bez sensu - szkoda na to miejsca. Tam powinny się znajdować użyteczne ikony, które mają jakąś istotną funkcjonalność. Na "Mount Everest" klika się raz o ile w ogóle w trakcie całego korzystania z narzędzia. A to dobre miejsce dla przycisku "usuń ostatni punkt" czy "undo" czy jakoś tak.
  2. "Znajdź ciekawy profil terenu i umieść na mapie" - co to za tekst? Nie przemawia do mnie :icon_confused:
  3. Miniaturki zdjęć.. szkoda na nie miejsca :) Wrzuciłbym w inną podstronę czy zakładkę jakąś.
  4. Geocontext-box: chyba Ci się serwisy pomyliły ;) Taki serwis nie ma chyba na celu budowania społeczności a użyteczność. W ogóle bym to wywalił, a jeśli już musi być koniecznie to ukryj, wrzuć w inną zakładkę.. zobacz jaka tam jest częstotliwość wpisów.. Zresztą masz już "KOMENTARZE / COMMENTS" na dole.
  5. "Naukowy": po pierwsze jak zaznaczę kawałek i zobaczę powiększenie to nie wiem jak wrócić do pełnego widoku, po drugie dobrzeby było, aby po zaznaczeniu kawałku dane dotyczące ilości podjazdów dotyczyły tego zaznaczonego kawałku właśnie. A "podwójne kliknięcie" aby powrócić do pełnego widoku (znalazłem po jakiejś chwili) - fajnie aby było na jakimś przycisku obok

Nie traktuj tego jako czepianie się - ja w taki sposób staram się pomóc ;)

To jest błąd. Nikt nie czyta tekstów pomocy. Tracisz użytkowników, którzy wchodzą, oglądają, zniechęcają się i nie wracają. Pamiętaj - pierwsza strona i pierwsze wrażenie są bezcenne i w tym kierunku niestety powinieneś się optymalizować.

To dodaj jakiś opis tekstowy - ogólnie rozplanuj raz jeszcze wykorzystanie miejsca, bo workspace w Geocontekscie jest trochę do 4 liter ;)

1. Te wszystkie linki po prawej pod "Typ profilu" - bez sensu - szkoda na to miejsca. Tam powinny się znajdować użyteczne ikony, które mają jakąś istotną funkcjonalność. Na "Mount Everest" klika się raz o ile w ogóle w trakcie całego korzystania z narzędzia. A to dobre miejsce dla przycisku "usuń ostatni punkt" czy "undo" czy jakoś tak.
  2. "Znajdź ciekawy profil terenu i umieść na mapie" - co to za tekst? Nie przemawia do mnie :)
  3. Miniaturki zdjęć.. szkoda na nie miejsca ;) Wrzuciłbym w inną podstronę czy zakładkę jakąś.
  4. Geocontext-box: chyba Ci się serwisy pomyliły ;) Taki serwis nie ma chyba na celu budowania społeczności a użyteczność. W ogóle bym to wywalił, a jeśli już musi być koniecznie to ukryj, wrzuć w inną zakładkę.. zobacz jaka tam jest częstotliwość wpisów.. Zresztą masz już "KOMENTARZE / COMMENTS" na dole.
  5. "Naukowy": po pierwsze jak zaznaczę kawałek i zobaczę powiększenie to nie wiem jak wrócić do pełnego widoku, po drugie dobrzeby było, aby po zaznaczeniu kawałku dane dotyczące ilości podjazdów dotyczyły tego zaznaczonego kawałku właśnie. A "podwójne kliknięcie" aby powrócić do pełnego widoku (znalazłem po jakiejś chwili) - fajnie aby było na jakimś przycisku obok

Nie traktuj tego jako czepianie się - ja w taki sposób staram się pomóc ;)

Gdybym się chciał odnieść do tych uwag powstał by całkiem spory artykuł - więc odpuszczam, ale mogę Cię zapewnić, że wymienione aspekty funkcjonowania programu dogłębnie przemyślałem.

Jestem autorem programu i zrealizowałem swoją wizję - inspirowaną sugestiami użytkowników - narzędzia do tworzenia profili terenu.

Wszystkim nie dogodzę, ale mimo to wierzę, że pozostaniesz użytkownikiem Profilera.

• 7 miesięcy temu...

Niedawno w programie GEOCONTEXT-Profiler dodałem opcję umożliwiającą pomiar ∡ kąta nachylenia dowolnego

podjazdu czy wzniesienia. Na stronie programu pod działem "Pomoc" znajduje się filmik instruktażowy.

Pomiar nachylenia terenu jest w fazie BETA (i tak pewnie pozostanie przez kilka miesięcy),

ale są potrzebni testerzy, którzy podzielą się swoimi uwagami. Będę je czytał i na pewno uwzględnię przy tworzeniu poprawek.

Niedawno w programie GEOCONTEXT-Profiler dodałem opcję umożliwiającą

pomiar ∡ kąta nachylenia dowolnego podjazdu (zjazdu) czy wzniesienia.

Na stronie pod działem "Pomoc" znajduje się filmik instruktażowy.

Pomiar ∡ nachylenia terenu jest w fazie BETA (i tak pewnie pozostanie przez kilka miesięcy),

ale są potrzebni testerzy, którzy podzielą się swoimi uwagami.

Będę je czytał i na pewno uwzględnię przy tworzeniu poprawek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...