d0cent Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 2. najpierw przeczytać tekst pomocy i dopiero tworzyć trasę To jest błąd. Nikt nie czyta tekstów pomocy. Tracisz użytkowników, którzy wchodzą, oglądają, zniechęcają się i nie wracają. Pamiętaj - pierwsza strona i pierwsze wrażenie są bezcenne i w tym kierunku niestety powinieneś się optymalizować. 4. klikasz w przycisk ze strzałką "↶" To dodaj jakiś opis tekstowy - ogólnie rozplanuj raz jeszcze wykorzystanie miejsca, bo workspace w Geocontekscie jest trochę do 4 liter Te wszystkie linki po prawej pod "Typ profilu" - bez sensu - szkoda na to miejsca. Tam powinny się znajdować użyteczne ikony, które mają jakąś istotną funkcjonalność. Na "Mount Everest" klika się raz o ile w ogóle w trakcie całego korzystania z narzędzia. A to dobre miejsce dla przycisku "usuń ostatni punkt" czy "undo" czy jakoś tak. "Znajdź ciekawy profil terenu i umieść na mapie" - co to za tekst? Nie przemawia do mnie Miniaturki zdjęć.. szkoda na nie miejsca Wrzuciłbym w inną podstronę czy zakładkę jakąś. Geocontext-box: chyba Ci się serwisy pomyliły Taki serwis nie ma chyba na celu budowania społeczności a użyteczność. W ogóle bym to wywalił, a jeśli już musi być koniecznie to ukryj, wrzuć w inną zakładkę.. zobacz jaka tam jest częstotliwość wpisów.. Zresztą masz już "KOMENTARZE / COMMENTS" na dole. "Naukowy": po pierwsze jak zaznaczę kawałek i zobaczę powiększenie to nie wiem jak wrócić do pełnego widoku, po drugie dobrzeby było, aby po zaznaczeniu kawałku dane dotyczące ilości podjazdów dotyczyły tego zaznaczonego kawałku właśnie. A "podwójne kliknięcie" aby powrócić do pełnego widoku (znalazłem po jakiejś chwili) - fajnie aby było na jakimś przycisku obok Nie traktuj tego jako czepianie się - ja w taki sposób staram się pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geocontext1 Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 To jest błąd. Nikt nie czyta tekstów pomocy. Tracisz użytkowników, którzy wchodzą, oglądają, zniechęcają się i nie wracają. Pamiętaj - pierwsza strona i pierwsze wrażenie są bezcenne i w tym kierunku niestety powinieneś się optymalizować. To dodaj jakiś opis tekstowy - ogólnie rozplanuj raz jeszcze wykorzystanie miejsca, bo workspace w Geocontekscie jest trochę do 4 liter Te wszystkie linki po prawej pod "Typ profilu" - bez sensu - szkoda na to miejsca. Tam powinny się znajdować użyteczne ikony, które mają jakąś istotną funkcjonalność. Na "Mount Everest" klika się raz o ile w ogóle w trakcie całego korzystania z narzędzia. A to dobre miejsce dla przycisku "usuń ostatni punkt" czy "undo" czy jakoś tak. "Znajdź ciekawy profil terenu i umieść na mapie" - co to za tekst? Nie przemawia do mnie Miniaturki zdjęć.. szkoda na nie miejsca Wrzuciłbym w inną podstronę czy zakładkę jakąś. Geocontext-box: chyba Ci się serwisy pomyliły Taki serwis nie ma chyba na celu budowania społeczności a użyteczność. W ogóle bym to wywalił, a jeśli już musi być koniecznie to ukryj, wrzuć w inną zakładkę.. zobacz jaka tam jest częstotliwość wpisów.. Zresztą masz już "KOMENTARZE / COMMENTS" na dole. "Naukowy": po pierwsze jak zaznaczę kawałek i zobaczę powiększenie to nie wiem jak wrócić do pełnego widoku, po drugie dobrzeby było, aby po zaznaczeniu kawałku dane dotyczące ilości podjazdów dotyczyły tego zaznaczonego kawałku właśnie. A "podwójne kliknięcie" aby powrócić do pełnego widoku (znalazłem po jakiejś chwili) - fajnie aby było na jakimś przycisku obok Nie traktuj tego jako czepianie się - ja w taki sposób staram się pomóc Gdybym się chciał odnieść do tych uwag powstał by całkiem spory artykuł - więc odpuszczam, ale mogę Cię zapewnić, że wymienione aspekty funkcjonowania programu dogłębnie przemyślałem. Jestem autorem programu i zrealizowałem swoją wizję - inspirowaną sugestiami użytkowników - narzędzia do tworzenia profili terenu. Wszystkim nie dogodzę, ale mimo to wierzę, że pozostaniesz użytkownikiem Profilera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geocontext1 Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Niedawno w programie GEOCONTEXT-Profiler dodałem opcję umożliwiającą pomiar ∡ kąta nachylenia dowolnego podjazdu czy wzniesienia. Na stronie programu pod działem "Pomoc" znajduje się filmik instruktażowy. Pomiar nachylenia terenu jest w fazie BETA (i tak pewnie pozostanie przez kilka miesięcy), ale są potrzebni testerzy, którzy podzielą się swoimi uwagami. Będę je czytał i na pewno uwzględnię przy tworzeniu poprawek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilT Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Genialne . Dzieki wielkie! Przyda się , na pewno! Gratuluje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geocontext1 Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Niedawno w programie GEOCONTEXT-Profiler dodałem opcję umożliwiającą pomiar ∡ kąta nachylenia dowolnego podjazdu (zjazdu) czy wzniesienia. Na stronie pod działem "Pomoc" znajduje się filmik instruktażowy. Pomiar ∡ nachylenia terenu jest w fazie BETA (i tak pewnie pozostanie przez kilka miesięcy), ale są potrzebni testerzy, którzy podzielą się swoimi uwagami. Będę je czytał i na pewno uwzględnię przy tworzeniu poprawek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.