kosmonauta80 Napisano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Ale wiesz, pod koniec miałem mniejszą prędkość niż na dole i musiałem mocniej naciskać. W każdym razie sprawa jest bardzo intrygująca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Kolejna jazda i co? Praktycznie nic. A dzisiaj trochę mniej delikatnie "deptałem", mam tu na myśli pewien podjazd brany z 3x6 ze stosunkowo małą prędkością. Jedynie pod koniec coś się zdarzyło: wspinam się na pagórek na 2x5 i w momencie kiedy nie naciskałem na pedały napęd tak jakby sam przeskoczył. Jakiś pomysł co z tym moim cudnym napędem? Może upał spowodował lekkie roztopienie smarów w bębenku i to pomogło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 .... Jedynie pod koniec coś się zdarzyło: wspinam się na pagórek na 2x5 i w momencie kiedy nie naciskałem na pedały napęd tak jakby sam przeskoczył. Jakiś pomysł co z tym moim cudnym napędem? A możę luz jest na tylnej przerzutce? Ile przerzutka już ma przejechane? (jaki model) - tak teraz typuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Shimano Acera. Przebieg jak rower, około 10 000 km. W zasadzie problemów z nią nie ma - no może najwyższy bieg wchodzi z opóźnieniem, ale to kwestia naciągnięcia linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmonauta80 Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Dziś ta sama trasa co ostatnio i dokładnie w tym samym miejscu co tydzień temu napęd sam przeskoczył w trakcie młynka na 2x5 (pagórek)znowu przeskoczył. Dziś chłodniej, więc smary inaczej się zachowują. Jakiś pomysł czy nadal piernik wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawex17 Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 najlepiej skieruj się do jakiegoś serwisu rowerowego i poproś o przegląd roweru, ja miałem podobnie, okazało się że łańcuch już był zużyty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.