9robson Napisano 18 Maja 2010 Napisano 18 Maja 2010 Witam wszystkich. Po ostatniej mazovii w radomie, gdzie lało niemiłosiernie mój rower potrzebuje gruntownego odpiaszczenia i smarowania. Mam pytanie. W przednim kole mavic crossride pod v-ki łozyska trzeszczą niemiłosiernie. Jak je wymienić? Dzięki za pomoc
1415chris Napisano 18 Maja 2010 Napisano 18 Maja 2010 strona mavic tech http://www.tech.mavic.com/uk/sources/Produits/VTT/CrossCountry/Roues/Crossride/XrideFrontandRearBearings.pdf Mlotek to podstawa
cichy66 Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Dziś zauważyłem w tylnim kole od strony kasety luz na łożysku a kółka mają przetoczone 1200km. Z tego co się orientuje to są łożyska maszynowe więc raczej nie ma możliwości regulacji tylko wymiana. Takie dno te Mavic-i żeby po takim przebiegu i bez szaleństw(żadnych tam skoków itp.)wyrąbały się łożyska. Poprzednie kółka zwykłe Alexrims DP17 dostały luzów(tylko tylnie)po przejechaniu 5000km (fakt że na konusach i kulkach-których brakowało troche),ale TOBO mnie poratował używanymi bęnkami więc je jakoś poskładałem do kupy z myślą że zostaną jako zimówki. Dobrze,że nie wyrzuciłem paragonu,bo trzeba te gówno reklamować(MAVIC )
cichy66 Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Ale wpadka z mojej strony. To ja psy wieszam na Mavic-u a się okazuje że miałem lużny zacisk koła i stad ten luz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.