Skocz do zawartości

[gięta kiera] jaskolka + klasyczny mostek

sath

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem - do klasycznego mostka chciałem założyć jaskółkę. Niestety mostek nie przechodzi na gięciu. Mostek alu 25,4, kiera alu 25,4 (potwierdzone suwmiarką). Jakieś tajne sztuczki? Ew. porady czym najlepiej spróbować lekko odgiąć mostek?

a próbowałeś kręćić nią dookoła podczas instalowania?

bardziej wiercilem samym mostkiem. Odginam tak, ze w szczeline wkladam srubokret, na tyle tylko, aby zwiekszyc przeswit o 'ciut'. potem wierce, a jak jest potrzeba to zwiekszam przeswit o jeszcze ciut.

Rozgiąć możesz śmiało, ale delikatnie. Większy śrubokręt wsadź w szparkę, lekko, z wyczuciem podegnij, i tak jak pisze elberet, wsadzaj kierę 'na okrętkę'. Ale delikatnie, żeby jej nie porysować mostkiem.

Trzeba to robić jak z dziewicą - delikatnie, powoli a obejdzie się bez bólu ;)

Dobra, już się udało. Musiałem odgiąć leciutko mostek przy kręceniu kierą (śrubokręt w gumowej osłonie) i jakoś poszło, niestety kiera porysowana (od mostka) - jest anodowana na niebiesko, więc podwójna kapa. No ale gripy lub owijka przysłonią... A mostek Nitto, więc miałem stres jak cholera :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...