sath Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Mam taki problem - do klasycznego mostka chciałem założyć jaskółkę. Niestety mostek nie przechodzi na gięciu. Mostek alu 25,4, kiera alu 25,4 (potwierdzone suwmiarką). Jakieś tajne sztuczki? Ew. porady czym najlepiej spróbować lekko odgiąć mostek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Bardzo wielu ludzi z tego forum (w tym ja) odginało delikatnie mostek, a teraz żałują. Może smalec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonton Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Bardzo wielu ludzi z tego forum (w tym ja) odginało delikatnie mostek, a teraz żałują. Może smalec? ja wlasnie wczoraj polamalem mostek probujac go odgiac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 trzeba bardzo nieumiejętnie odginać, żeby połamać. odginałem 4 i nawet nie jęknęły, trzeba to tylko z wyczuciem robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 a próbowałeś kręćić nią dookoła podczas instalowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 a próbowałeś kręćić nią dookoła podczas instalowania? bardziej wiercilem samym mostkiem. Odginam tak, ze w szczeline wkladam srubokret, na tyle tylko, aby zwiekszyc przeswit o 'ciut'. potem wierce, a jak jest potrzeba to zwiekszam przeswit o jeszcze ciut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Rozgiąć możesz śmiało, ale delikatnie. Większy śrubokręt wsadź w szparkę, lekko, z wyczuciem podegnij, i tak jak pisze elberet, wsadzaj kierę 'na okrętkę'. Ale delikatnie, żeby jej nie porysować mostkiem. Trzeba to robić jak z dziewicą - delikatnie, powoli a obejdzie się bez bólu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gurek Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 a propo popękanych mostków stary post z pewnego poznańskiego bloga http://fixedninjas.blogspot.com/2008/04/3ttt-crap.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Trzeba to robić jak z dziewicą - delikatnie, powoli a obejdzie się bez bólu ew. rozgrzej do momentu, az bedziesz mogl na...lac ile wlezie:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Ok, to ja się lepiej schowam... Do mojego mostka barana i bycze rogi wsadzałem za pomocą młotka i dłuta. No ale mostka za 30zł mi nie szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 19 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Dobra, już się udało. Musiałem odgiąć leciutko mostek przy kręceniu kierą (śrubokręt w gumowej osłonie) i jakoś poszło, niestety kiera porysowana (od mostka) - jest anodowana na niebiesko, więc podwójna kapa. No ale gripy lub owijka przysłonią... A mostek Nitto, więc miałem stres jak cholera :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.