Skocz do zawartości

[kaseta] zyzycie kasety

eldek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy tak dsc3378n.th.jpg

wygladajaca kaseta przyjmie nowy lancuch? Mam wyrobione gniazdo osi suportu w korbie i musze ja wymienic, chce to zrobic razem z lancuchem zeby nie zuzyc za szybko korby, jak mozna sprawdzic stopien zuzycia lancucha?

Pzdr.

Bedzie czyszczenie calego napedu jak tylko nowa rame dostane i bede przekladac komponenty :o

Zaryzykuje kupno samej korby i zobacze jak bedzie dzialac, wtedy ew. dokupie lancuch i potem kasete jak bedzie przeskakiwac.

Pzdr.

• Mod Team

Troszkę mało na tym zdjęciu widać szczególnie mniejsze koronki. Gdybyś mógł to zdejmij kasetę i nie rób zdjęcia pod kątem.

Aczkolwiek widoczne koronki są mało zużyte, tak więc łańcuch powinien się przyjąć ew. leciutko skakać i szybko się dotrzeć.

• Mod Team

Czy ja wiem aż tak źle nie jest, możliwe ze na najczęściej używanych może sobie poskakać ale nie założysz nie będziesz wiedział.

Co do czyszczenia łańcucha http://www.forumrowerowe.org/topic/67345-konserwacja-czyszczenie-lancucha-i-innych-czesci-ruchomych/

I do smarowania http://www.forumrowerowe.org/topic/32488-smarowanie-zalety-i-wady-olejow-do-ancucha/

Na 100% jest to kaseta bo sciagalem ja z bebenka piasty do czyszczenia, najmniejsza miala chyba 12 albo 14 zebow.

Na 100% jest to kaseta bo sciagalem ja do czyszczenia z bebenka piasty, najmniejsza ma 12 albo 14 zebow, jutro wyczyszcze i policze.

Pzdr.

aha, ten napis rodem z wolnobiegów :)

myśle ze jak juz chcesz zmieniac naped to lancuch i kasete razem zmien, pecha mas zze korbe tez musisz ale zmien wsio haraszo .. bo skakanie wkurza... kaseta to ok 30 zl ....

8 koronek tylko zdjecie takie bo robilem na szybko w korytazu :) dzis w koncu pogoda dopisala to wytre i zrobie pozadne.

Pzdr.

PS. kasete brac hg30 hg40 czy oplaca sie hg50 wziac? korba to bedzie jakies alivio (w innym temacie to draze) a lancuch hg50 w pierwszej chwili wybralem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...