eldek Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Witam, Czy tak wygladajaca kaseta przyjmie nowy lancuch? Mam wyrobione gniazdo osi suportu w korbie i musze ja wymienic, chce to zrobic razem z lancuchem zeby nie zuzyc za szybko korby, jak mozna sprawdzic stopien zuzycia lancucha? Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Specjalnym przyrządem, a właściwie miarką do łańcucha, w każdym sklepie rowerowym sprawdzą. Moim zdaniem powinna przyjąć nowy łańcuch, ale weź to umyj, a nie takie brudne trzymasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldek Napisano 18 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Bedzie czyszczenie calego napedu jak tylko nowa rame dostane i bede przekladac komponenty Zaryzykuje kupno samej korby i zobacze jak bedzie dzialac, wtedy ew. dokupie lancuch i potem kasete jak bedzie przeskakiwac. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 18 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Troszkę mało na tym zdjęciu widać szczególnie mniejsze koronki. Gdybyś mógł to zdejmij kasetę i nie rób zdjęcia pod kątem. Aczkolwiek widoczne koronki są mało zużyte, tak więc łańcuch powinien się przyjąć ew. leciutko skakać i szybko się dotrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Maja 2010 Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Tu raczej nie chodzi o brud, ale o złe smarowanie łańcucha, po jakie licho jest tak ubabrany ? Jak na moje oko (choć słabo widać)kaseta jest zbyt wyrobiona pod nowy łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Czy ja wiem aż tak źle nie jest, możliwe ze na najczęściej używanych może sobie poskakać ale nie założysz nie będziesz wiedział. Co do czyszczenia łańcucha http://www.forumrowerowe.org/topic/67345-konserwacja-czyszczenie-lancucha-i-innych-czesci-ruchomych/ I do smarowania http://www.forumrowerowe.org/topic/32488-smarowanie-zalety-i-wady-olejow-do-ancucha/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 19 Maja 2010 Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 mi to wygląda na wolnobieg.. ile masz ząbków na najmniejszej zębatce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldek Napisano 19 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Na 100% jest to kaseta bo sciagalem ja z bebenka piasty do czyszczenia, najmniejsza miala chyba 12 albo 14 zebow. Na 100% jest to kaseta bo sciagalem ja do czyszczenia z bebenka piasty, najmniejsza ma 12 albo 14 zebow, jutro wyczyszcze i policze. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 19 Maja 2010 Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Moim zdaniem nowy łańcuch będzie sprawiał problemy z tą kasetą, możliwe przeskoki na najmniejszych koronkach. Wytrzyj łańcuch i kasetę z nadmiaru oleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 19 Maja 2010 Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 aha, ten napis rodem z wolnobiegów myśle ze jak juz chcesz zmieniac naped to lancuch i kasete razem zmien, pecha mas zze korbe tez musisz ale zmien wsio haraszo .. bo skakanie wkurza... kaseta to ok 30 zl .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 19 Maja 2010 Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 No i 7 koronek? Już nie ma takich bębenków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldek Napisano 20 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 8 koronek tylko zdjecie takie bo robilem na szybko w korytazu dzis w koncu pogoda dopisala to wytre i zrobie pozadne. Pzdr. PS. kasete brac hg30 hg40 czy oplaca sie hg50 wziac? korba to bedzie jakies alivio (w innym temacie to draze) a lancuch hg50 w pierwszej chwili wybralem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Róznica miedzy hg40 a 50 jest nie wielka to wzią bym 50, łańcuch 50 też dobry wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.