sahsillmaril Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 witam. to moje "początki" rowerowe można powiedzieć. Chciałem się zapytać jak nosić ubranie termoaktywne. mianowicie, jeśli posiadam bieliznę termoaktywna to czy na nią można jeszcze założyć jakiś komplet (koszulka, spodenki) tez termoaktywny, czy raczej się nie opłaca i wystarczy jakieś "normalne" ubranie? czy może lepiej jest nosić samą odzież termoaktywną bez bielizny? czy bielizna termoak. zastępuje całkowicie zwykłą bieliznę tzn. pod majtasy termoak. nie zakładam już zwykłych majtek? Śmieszne pytanie ale chce powoli wejść w temat no ale nie mam zielonego pojęcia o tym wszystkim. a, jeszcze dodam, chociaż nie wiem czy to ważne, że lubuję się w jazdach raczej spokojnych, lasy, piaszczyste drogi,nieduze wzniesienia, małe niestrome górki,żaden downhil(czy jakoś tak)w każdym razie.i ostatnie pytanie i chyba najważniejsze, czy do takiej jazdy pasują te stroje i ta odzież, czy może jest coś specjalnego z odzieży do tego "stylu" o czym nie zdążyłem gdziekolwiek przeczytać.pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 17 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Bielizna termoaktywna bezpośrednio na ciało, no i ważne żeby była dobrze przylegająca bo wtedy dobrze odprowadza pot z powierzchni skóry. Bielizna termo nie spełni swojego zadanie jak będzie luźna. Bez względu na styl jazdy spocić się można zawsze i wtedy bielizna zapobiega uczuciu chłodu bo transportuje wilgoć na zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahsillmaril Napisano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 dzięki:) to kupie rozmiar mniejsze a poważnie to jak jeszcze dałbys radę odpowiedzieć na jedno z pytań. czy na bielizne można bądź trzeba zakładać jeszcze koszulkę i spodenki też termoaktywne? czy wtedy bielizna i odzież na wierzchu nie będą spełniały swojego zadania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Na bielizne termoaktywna nie zaklada sie normalnych ubran bawełnianych tylko oddychające typu polar, koszulki kolarskie, kurtki wszystko co oddycha. jeżeli załozysz np. bawełniana bluzę to bedzie cala mokra a bielizna nie bedzie miala sensu. To czy pod kalesony termoaktywne albo spodenki zakladasz bokserki to twoja sprawa, grunt zeby tez oddychała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahsillmaril Napisano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 no wlasnie o te oddychajace koszulki mi chodziło bo nie wiedziałem czy jedno termo na drugim termo może być. to kupuje komplet bielizny i drugi oddychający komplet w takim razie. dziekuje serdecznie za pomoc. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Zgadzam sie z powyzszymi uwagami :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 20 Maja 2010 Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 od siebie tylko dodam, że świetne jakościowo ciuchy termoaktywne ma polski producent brubeck Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.