intruz Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Jak sobie radzicie z jazdą w deszcz ? Czy za wszelką cenę unikacie jeżdżenia w bardzo mokrych warunkach ? Bo wiadomo że po takiej jeździe jest mnóstwo pracy przy napędzie głównie. U mnie pada deszcz na okrągło (!!) już od około trzech dni, a mieszkam w okolicach Katowic i już od trzech dni zero jazdy. I troszkę mnie to drażni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Ja mieszkam w Krakowie i sytuacja z pogoda jest chyba wszystkim ogólnie znana. Jeśli chodzi o mnie w deszczowe dni zupełnie odpuszczam nienawidzę jeździć w deszczu no i szkoda mi sprzętu... dla mnie może być nie wiem jak zimno, aby było sucho! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyer Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Masakra.....jeszcze odpukać przeziębienie mnie nie złapało...chyba pojeżdżę na jakimś stacjonarnym bo za 2 dni powinno już być cieplej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Ja tam nawet lubię pojeździć czasem w taką pogodę. Kwestia ubioru, do tego raczej 99% teren(1% na dojazd do lasu) i wtedy jak najwięcej błota, krzaków, itp. Mnóstwo pracy? Po jeździe myję rower z węża, smaruję brunoxem golenie amora, a łańcuch rohloffem. 10-20 minut zabawy i wszystko. Wyrosłem z pucowania roweru na błysk, ale kto co lubi. I tak przy najbliższej jeździe się pobrudzi, a ja nie będę omijał kałuż, tylko po to, by napęd się nie przeziębił Na sucho to mam szosę i wtedy faktycznie nie lubię jeździć kiedy pada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Jak zima - trenazer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Ja tam w sumie też czasami lubię powalczyć z pododą W sobotę jeździłem po szosie w deszczu i chyba lekko odmroziłem sobie palce bo jeszcze przez jakieś pół godziny po powrocie do domu nie miałem w nich czucia A wczoraj zrobiłem sobie błotne przeprawy w lesie Dzisiaj rower już umyty, ale jeszcze mnie czeka pranie ciuchów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1408 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Ja nienawidze jazdy w deszczu na szosie ale za to w błocie lubie pośmigać Ale zazwyczaj tylko na wyścigach bo jak mam jechać w las gdy pada to wskakuje sobie na trenażer bo nie chce mi się myć roweru i prać ciuchów i nie mam za bardzo na to czasu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lepus Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 ja ogólnie latem albo teraz to mogę się w deszczu przejechać ale jesienią to odpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buchanodozol Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Dzisiaj pada ,miałem jechać ,a wyczyściłem napęd więc niejade(dobry pretekst co?chyba się starzeje ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scarr94 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Prawie nigdy nie jeżdżę jak pada. Chyba że mam ochotę powalczyć lub naprawdę nie mam co robić. Może być zimno/gorąco ale byle żeby nie padało;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Łoo matko niedługo to co poniektórzy będą jeździć tylko jak świeci słońce i to też nie zawsze bo przecież upał źle wpływa na ogumienie i lakier Ja mam radochę z jazdy w każdych warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 No i prawidłowo Jak leje to nie wychodzę na rower, ale jak pogoda jest niepewna - pochmurno i niezgodne prognozy deszcz/opadów brak to rzecz jasna wychodzę na rower. A żeby była konieczność czyszczenia to nie potrzeba deszczu, wystarczy kampinoskie błoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyer Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Na szczęście na weekend idzie dobra pogoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 18 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Ostatniej zimy przy -15 też dymałem i chyba wolę mróz niż deszcz ale nie mam alergii na mokre. Jedynym dyskomfortem przy deszczu jest brak wycieraczek na okularach (okularnik jestem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HaaYaargh Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Lubie jeździć w deszczu jak jest on ciepły, i ogólnie jest ciepło, fajnie wtedy chłodzi i chlapie po dupie bo nie mam błotników Ale teraz jak pada deszcz, lodowaty, bo 6 stopniu jest u mnie na termometrze to się nigdzie nie ruszam. Nie dość że będę chory, bo ciepło może mi być przez max pół godziny (nie mam profesjonalnych ciuchów), to niebezpiecznie, ręce sine, ciężej się jedzie, tragedia z tą pogodą. Jak wyżej, wolę jeździć jak jest mroźno, ale sucho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano 18 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Mnie już dobija ta pogoda.. A licznik sobie wczoraj kupiłem i nie mogę go sprawdzić Cykloza daje o sobie znać, bo mnie ciągnie poprostu na dwór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 ja nie trenuję ale jeżdżę dla własnej satysfakcji, bo jazda sprawia mi przyjemność. Wiosna, lato, jesień, zima, śnieg, deszcz, słońce czy wiatr - wisi mi to jadę bo tak co prawda po tegorocznej zimie amor dostał ostro w dupę ale co tam pozdrower dla śmigających zawsze i tych pozostałych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wac Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Nie nawidze jeździć na szosie w deszczu, ale kocham potaplać się w błotku i deszczu w lesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Od prawie dwóch tygodni miałem tylko trzy treningi przez te ulewy, za to codziennie śmigam do pracy koło 12km w obie strony. Dzisiaj wracałem w sporym deszczu i powiem, że nie było to przyjemne w temperaturze 6st, dlatego kategorycznie odpuszczam sobie treningi w taką pogodę, nawet jakby było 20st, bo nie mam warunków do mycia roweru po takiej jeździe ... Ale jeśli przychodzą zawody to nie interesuje mnie aura, jadę po wynik choćbym miał brodzić w wodzie po kolana i po bagnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlackKormo Napisano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Pogoda w ostatnich tygoniach nas nie rozpieszcza, opadow mamy ciut za duzo. Ja nienawidze jezdzic w deszczu. Po pierwsze woda chlapie z kazdej strony, po drugie nie lubie miec mokro w butach, po trzecie zaraz wszystko zaczyna piszczec w napedzie, po czwarte drogi dziurawe, kaluze, samochody rozrzucaja bloto - zadna przyjemnosc. Najbardziej mnie wkurza deszcz w weekend po slonecznym tygodniu. :-(( Kazda pogoda dobra byle bez opadow. Natomiast przejazdzka po pieknym lesie po wiosennym deszczu z jego wszytkimi zapachami jest cudowna (tylko to musi byc prawdziwy las, a nie park miejski :-))) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Co ty mówisz U mnie już od tygodnia jest temperatura na okrągło w granicach 25-30 stopni Tego własnie chciałem, to mam. I jeździ się super. W lesie błotko zamieniło się w taką gąbczastą substancję, teren jest chyba jeszcze trudniejszy niż na mokro ale już tak nie brudzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
superb Napisano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 ja właśnie bardzo lubię jeździć w deszczu dla mnie to sama frajda ( pod warunkiem, że jestem przygotowany). a z czyszczenia roweru nie robię problemu, tylko po prostu czyszczę, co przecież aż takie straszne nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Nie lubię jeździć w deszczu, ale jeszcze bardziej nie lubię, kiedy nie jeżdżę w ogóle Po przejażdżce spłukuję rower, smaruję łańcuch a resztę olewam. Rower górski musi być brudny i spocony wtedy wygląda męsko Nie przeszkadza mi kurz na ramie itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Też tak uważam, tylko że kiedy go wymyję wygląda tak ładnie i jak nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ostatnio miałem trening w gęstej mżawce i przy jakiś 13 stopniach, nic przyjemnego, ale cóż formę trzeba robić, bo niedługo czekają mnie cztery wyścigi w odstępie tygodnia. Jeśli chodzi o czystość roweru, to u mnie nie ma kompromisu, musi być czysty przed jazdą i koniec, nie dopuszczam nawet myśli jeżdżenia "brudasem" bo to jak z samochodem, jego stan świadczy o właścicielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.