Flash3M Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Na przełomie maja i czerwca wybieram się na tydzień na Cypr i szukam w necie wszelkich ciekawostek i przydatnych informacji... wszystko w pośpiechu bo decyzja o wyjeździe zapadła dość nieoczekiwanie Mile widziane: - linki do relacji z Cypru, - odpowiedź na pytanie, czy na Cyprze jest obowiązek jazdy rowerem w kasku? - które trasy / miasta są szczególnie godne polecenia? - jakaś mapa do GPS'a - doświadczenia z tamtejszymi sklepami rowerowymi / opieką medyczną / łataniem dętek... Zdaję sobie sprawę, że będzie gorąco.. trzeba będzie dużo pić (w planach mam zaliczenie m.in. najcięższego/najdłuższego podjazdu liczącego sobie ponad 40 km) Jak wrócę możecie liczyć, że podzielę się zdobytą wiedzą i relacją, bo na naszym forum nie znalazłem jeszcze niczego o Cyprze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Byłem na Cyprze, ale bez roweru...jedyne co mogę Ci powiedzieć to uważaj na ruch lewostronny oraz rano jest zawsze bezwietrznie, a ok. godziny 12 zaczyna dosyć mocno wiać. Więc myślę że cenna uwaga wybierając się tam z rowerem. Jeździłem tam trochę na skuterze i są rejony na których jest całkowity zakaz wjazdu i stoją Turcy normalnie ofen z karabinami Ogólnie całe rejony Larnaci są ładne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.