Flash3M Napisano 17 Maja 2010 Napisano 17 Maja 2010 Na przełomie maja i czerwca wybieram się na tydzień na Cypr i szukam w necie wszelkich ciekawostek i przydatnych informacji... wszystko w pośpiechu bo decyzja o wyjeździe zapadła dość nieoczekiwanie Mile widziane: - linki do relacji z Cypru, - odpowiedź na pytanie, czy na Cyprze jest obowiązek jazdy rowerem w kasku? - które trasy / miasta są szczególnie godne polecenia? - jakaś mapa do GPS'a - doświadczenia z tamtejszymi sklepami rowerowymi / opieką medyczną / łataniem dętek... Zdaję sobie sprawę, że będzie gorąco.. trzeba będzie dużo pić (w planach mam zaliczenie m.in. najcięższego/najdłuższego podjazdu liczącego sobie ponad 40 km) Jak wrócę możecie liczyć, że podzielę się zdobytą wiedzą i relacją, bo na naszym forum nie znalazłem jeszcze niczego o Cyprze
siwyex Napisano 17 Maja 2010 Napisano 17 Maja 2010 Byłem na Cyprze, ale bez roweru...jedyne co mogę Ci powiedzieć to uważaj na ruch lewostronny oraz rano jest zawsze bezwietrznie, a ok. godziny 12 zaczyna dosyć mocno wiać. Więc myślę że cenna uwaga wybierając się tam z rowerem. Jeździłem tam trochę na skuterze i są rejony na których jest całkowity zakaz wjazdu i stoją Turcy normalnie ofen z karabinami Ogólnie całe rejony Larnaci są ładne...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.