MartinMX Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 Witam! Kupilem nowy rower Diamondback Sorento, po zlozeniu przejechalem sie nim chwile i pojawil sie problem z biegami (ostatni 7-my bieg nie wskakiwal praktycznie nigdy), lancuch czasem "rwal" przy jezdzie pod gorke. Domyslam sie ze ten problem moze wynikac z nienasmarowania roweru. Moje pytanie jest zatem takie: Jak nasmarowac rower po raz pierwszy? Czy w ogole trzeba go smarowac? Moze problemem sa niewyregulowane przerzutki, a nie brak lubrykacji? Z gory dziekuje za odpowiedz
afly Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 Ten problem może wynikać z źle wyregulowanej tylnej przerzutki.
Fludi Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 Źle wyregulowana przerzutka, a nie brak smarowania łańcucha jest za to odpowiedzialny.
jasskulainen Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 lancuch powinien byc nasmarowany w nowym rowerze najlepiej sprawdz to organoleptycznie i przejedz po nim palcem powinno ci zostac troche smaru na palcach , za duzo tez nie dobrze bo przykleja sie za duzo syfu...
afly Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 lancuch powinien byc nasmarowany w nowym rowerze najlepiej sprawdz to organoleptycznie i przejedz po nim palcem powinno ci zostac troche smaru na palcach , za duzo tez nie dobrze bo przykleja sie za duzo syfu... I z tym różnie może być, spotkałem się z tym że kolega środek anty-korozyjny znajdujący sie na nowym łancuchu potraktował jako smar, najlepiej samemu nasmarować i mieć pewnośc.
MartinMX Napisano 16 Maja 2010 Autor Napisano 16 Maja 2010 Dzieki Panowie, teraz lektura forum i wyczytanie jak ja wyregulowac!
afly Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 Dzieki Panowie, teraz lektura forum i wyczytanie jak ja wyregulowac! http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-przerzutki-tylnej/ jak nie znalazłeś tego tematu to podsuwam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.