Skocz do zawartości

[Rama] identyfikacja ramy

eldek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich :rolleyes:

Chcialbym poprosic o pomoc w identyfikacji ramy ktora dostalem od znajomego, najprawdopodobniej jest ona z 2002 roku lub okolic (taka data byla na manetce ktora byla z rama)

resizeofp4190372.th.jpg resizeofp4190371.th.jpg resizeofp4190370.th.jpg

resizeofp4190369.th.jpg resizeofp4190368.th.jpg

resizeofp4190367.th.jpg resizeofp4190366.th.jpg resizeofp4190365.th.jpg resizeofp4190364.th.jpg

Pozdrawiam

Krzysiek

Napisano

Warto w to inwestowac? czekala by mnie wymiana sterow, suportu i dampera bo na tym zawieszenie praktycznie nie pracuje, do tego mam wrazenie ze ten damper jest za krotki.

Pzdr.

Krzysiek

Napisano

Z tego co pamiętam to tam wchodził damper 190mm. Czy warto inwestować? Imho nie bo ten bike ma powaloną geometrię i słaby zawias.

Zabawa w fulla to dość kosztowna sprawa, bo za używkę dasz od 800zł a za nówkę od 1300zł za samą ramę.

Napisano

Slaby zawias czyli zle pracuje czy slaby i peknie?

Bo w takim razie mam dwie mozliwosci:

1. zostawic ta rame i dokupic jakis sredni damper (suntour raidon?) do tego stery i suport - wyjdzie to jakies 450pln

2. kupic nowa sztywna rame do 450 pln ze sterami i suportem i przelozyc reszte z tego roweru co dostalem.

Co lepiej bylo by zrobic i ew. jaka sztywne rame wybrac?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.