luska07 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Witam. Mam problem. Miesiąc temu kupiłem nowy wolnobieg i łańcuch. Ostatnio, podczas rozpędzania łańcuch wydaje dziwne dźwięki jakby był niedopasowany do wolnobiegu albo ocierał o coś. Cały napęd przemyłem benzyną i naoliwiłem ale problem nie został rozwiązany. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 korbe nowa tez dales ? czy strzela albo cos? jak mniemam dzieje sie tak tylko pod obciazeniem ? moze masz niewlasciwy lancuch ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Sprawdzales czy przerzutki sa wyregulowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luska07 Napisano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Korba jest stara, ale dźwięk wyraźnie wydostaje się z wolnobiegu.Faktycznie dzieje się to tylko pod obciążeniem.A łańcuch chyba jest dobry. Przerzutki chyba są wyregulowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luska07 Napisano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Shimano RD-TX31 Najpierw kupiłem wolnobieg ale był ten problem co teraz opisuje. W sklepie powiedzieli mi, że jak mam nowy wolnobieg to to muszę kupić nowy łańcuch. No i kupiłem. I przez miesiąc było dobrze a teraz znowu są te zgrzyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.