Skocz do zawartości

[Rower] Scott i nietypowa rozmiarówka

jangbanan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Serdecznie,

Ostanio zastanawiam się nad zakupem Scott-a Aspect 40. Mam 179 cm wzrostu, długosc nog około 80 cm i wagę85 kg. Przymierzałem rozmiar L i rozmiar M u autoryzowanego dystrybutora. Test przeprowadziłem schodząc z siodełka i mierząc odległość od krocza do ramy. Przy rozmiarze L było by na styk. Przy rozmiarze M miałem troszke wiecej luzu. Jakie wy macie doswidczenia z mi rozmiarami i co mozecie mi doradzic. Pozdro !!!

Napisano

Ten model ma bardzo krótką ramę przy sporej wysokości (turystyczna geometria), jest przeznaczony do jazdy po utwardzonych drogach gdzie odległość krocza od ramy nie jest tak istotna, przy takim zastosowaniu rozmiar L jest dla ciebie.

A jeżeli masz wątpliwości szukaj roweru z ramą 18".

Napisano

Witam, ostatnio zakupiłem rower Scott Scale 70 i przy wzroście 177cm wybrałem rozmiar M. Miałem brać rozmiar L ale był by troszkę za duży do ostrej jazdy w terenie ale w sam raz do spokojnej jazdy po płaskiej nawierzchni. Myślę że przy Twoim wzroście najbardziej odpowiedni będzie rozmiar L.

Napisano
Witam, ostatnio zakupiłem rower Scott Scale 70

Co to ma do rzeczy , skoro to zupełnie inny rower do zupełnie innej jazdy.

Napisano

Ten model ma bardzo krótką ramę przy sporej wysokości (turystyczna geometria), jest przeznaczony do jazdy po utwardzonych drogach gdzie odległość krocza od ramy nie jest tak istotna, przy takim zastosowaniu rozmiar L jest dla ciebie.

A jeżeli masz wątpliwości szukaj roweru z ramą 18".

Jak byłem w sklepie to przymierzyłem M i L. Sprzedawca bikomaniak stwierdził ze Aspect w rozmiarze L bedzie dla za duzy i moge sobie zrobic krzywde przy naglym zeskoczeniu z siodelka na rame. Zamowilem wiec rozmiar M iak wertuje forum, żeby utwierdzić się w słusznej decyzji. Wkońcu to nie mała kasa pomimo średniej klasy tej rurki.

Napisano

To zła decyzja, nie jest ważna tylko wysokość rury podsiodłowej , ale długość ramy - a ponieważ Aspect ma krótką ramę, zdecydowanie powinieneś brać "L" , teraz będziesz tłukł kolanami o kierownicę , ale to już twój problem i sprzedawcy który ci źle doradził.

Są na Forum posiadacze tego roweru i oni zdecydowanie potwierdzą to co piszę.

Napisano

To zła decyzja, nie jest ważna tylko wysokość rury podsiodłowej , ale długość ramy - a ponieważ Aspect ma krótką ramę, zdecydowanie powinieneś brać "L" , teraz będziesz tłukł kolanami o kierownicę , ale to już twój problem i sprzedawcy który ci źle doradził.

Są na Forum posiadacze tego roweru i oni zdecydowanie potwierdzą to co piszę.

Rulez co ja bym bez Ciebie zrobił :D Jade dziś odebrać mojego Aspecta w rozmiarze L. Jak najbardziej przekonaleś mnie do zmiany mojej wcześniej błędnej decyzji za co serdecznie dzięki. Pozdrowionka !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...