javman Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 postanowiłem wrzucić fotki po tym jak rozkręciłem jeden z moich wolnobiegów. na necie ciężko znaleźć fotki jak to wygląda więc może komuś się przyda. ogólnie szukam sposobu aby podmienic koronki z tego wolnobiegu do wolnobiegu Shimano MF-HG50-7 w którym mam zużytą 3 i 4 koronkę czyli 15 i 18T. Niestety koło mam pod nakrecany wolnobieg i musze miec wolnobieg a akurat dorwałem taki ktory ma najmniejsza zębatke 11T i ona jest dobra jak i 13T też tylko ta 15 i 18 są ścięte i łancuch czasem skacze. niebawem dorzuce też fotki z rozebranego MF-HG50-7. niestety w mf-hg50 koronki maja inne wyciecia do nakladania na ten trzpień z mechanizmem zapadek.
Mod Team Puklus Napisano 21 Maja 2010 Mod Team Napisano 21 Maja 2010 Jestes w poniekąd dobrej sytuacji. Masz zębatkę luzem. Nowych raczej nie dokupisz ale te spokojnie pilnikiem wyprofilujesz. potrzebny ci okrągły pilnik ok 8mm. Doprowadź zbocza w tych zębach to takiego stanu jak mają najmniej używane zeby jak mniemam pierwsza zębatka była najmniej używana. chwila roboty i wolnobieg prawie jak nowy. Jak sie boisz to możesz skombinować jakikolwiek inny i próbować - uczyć się ale to nie takie trudne jak sie wydaje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.