Asmox Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Na początek chciałem powitać wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie, ponieważ jest to mój pierwszy post. No więc witajcie :-) Jak dziś dzień pamiętam... jechałem rowerem za blisko ławki w parku i bum! uderzyłem pedałem. Skutki bardzo łatwo wyczuć, choć ja się trochę przyzwyczaiłem. Uderzyłem prawą częścią "napędową" i teraz jest taka sprawa, że nie jestem do końca pewien, co trzeba wymienić. Jedyne, co jest pewne to to, że podczas jazdy prawa noga dziwnie się wygina Jak jechałem do sklepu rowerowego to powiedzieli mi, że cały mechanizm korbowy, razem z zębatkami () jest do wymiany. Miałem wrażenie, że koleś coś kręcił, bo po lewej stronie wszystko jest normalnie. No ale ja nie jestem specem od rowerów i chciałbym Was prosić o pomoc: 1. Które części są do wymiany? 2. Ile to może kosztować? Dziękuję i pozdrawiam Asmox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 może być to suport (oś do której przykręcone są korby) skrzywiony albo właśnie skrzywiona korba, więc tak jak mówił, do wymiany razem z zębatkami , chyba że masz odkręcane to sobie możesz zostawić na pamiątkę/przyszłą wymianę. Jak kręcisz to zębatki też chodzą krzywo? Koszt wymiany zależy od tego jaką korbę/suport będziesz chciał kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Podziwiam zacięcie forumowiczów do wróżenia... Może by tak zdjęcia? Albo nawet filmik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 18 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 W pierwszej kolejności podmieniłbym na próbę pedał bo on też mógł się skrzywić i ta opcja wydaje mi się najbardziej prawdopodobna. W dalszej kolejności suport i korba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.