Skocz do zawartości

[buty] Scott Comp czy Louis Garneau terra grip

Hander

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nadszedł dla mnie czas na kupienie butów do nowo zakupionych "klików". Mój wybór padł na Scott Comp ale... w tej samej cenie na Aledrogo znalazłem buty firmy Louis Garneau model Terra grip. Nie znalazłem żadnych cennych informacji o nich na polskojęzycznych stronach ale na zagranicznych te buty zbierają całkiem niezłe opinie. Wizualnie wyglądają dość podobnie do Scottów, nawet mają trzy rzepy. Sprawiają wrażenie dość dobrze wykonanych ( jeśli można tak powiedzieć na podstawie zdjęć). I tu mam pytanie do forumowiczów. Czy ktoś z was natknął się na buty tej firmy bo poważnie zastanawiam się nad zaryzykowaniem kupna tych Terra gripów? Poniżej linki do aukcji.

Louis Garneau Terra grip:

Scott Comp

Ja swoje Compy katowałem 4 lata, po tym czasie jedyne do czego mogę się przyczepić to trochę starte czuby, ale w niczym to nie przeszkadza, buty sztywne, rzepy nadal trzymają jak nowe, jak jest wiatr to i wentylacja stopy całkiem całkiem, da się w nich chodzić, ale nie jest to zbyt przyjemne zwłaszcza na gładkiej śliskiej nawierzchni, jak terakota czy gres, czy co tam na podłogę na klatce schodowej Ci położyli, można się elegancko wyślizgać.

Podeszwa to prawie sam plastik, łatwo się czyści z błota, jeden strzał w pedał i błotka nie ma, ogólnie buty jak na początek w sam raz. I co ważne numeracja jak w normalnych adidasach, nikeach czy innych pumach.

terra grip review

Miałem jeszcze jedną stronkę z opinią użytkownika ale nie potrafię jej teraz znaleźć.

Ja jednak coraz bardziej myślę o kupieniu tych Terra grip. Wyglądają na porządnie wykonane, a wizualnie nawet bardziej mi się podobają niż Compy. Myślę że zaryzykuję kupno i napisze tu później opinie o tym obuwiu.

• 1 miesiąc temu...

i jak tam, kupiłeś te LG? bo kupilem na allegro Shi M086 ale okazalo sie że nie ma już mojego rozmiaru a wysłałem pieniądze. Sprzedawca powiedział że zwróci mi kase ale jak chce to mogę zamiast m086 wziąć wlasnie te LG. Jeśli było by warto to wziąłbym nawet te LG :(http://www.allegro.pl/item1094301034_buty_rowerowe_louis_garneau_terra_grip_wa_wa_42_47.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...