Skocz do zawartości

[suport] Wymiana z BB-06-PSPL-113/68 na... ?

Barlu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Otóż mam mały problem.

Zniszczyłem suporcik wraz z korbami w rowerze [Level A2 Krossa z 2006r bodajże].

No bywa.

Ale czas na wymianę. Po odkręceniu dowiedziałem się że to Truvativ BB-06-PSPL-113/68 (rozmiar 113 x 68).

Wymienić chciałem na coś lepszego oczywiście, co by nie musieć znowu szybko go wymienić. Swoje ważę (niecałe 90kg), a i pojeździć niestandardowo dla tego roweru czasem się zdarza (wyprawy do lasu na małą "trasę rowerową", gdzie suport narażony jest dość intensywnie)

W danych wymiarach znalazłem coś takiego, co nazywa się Truvativem GIGAPIPE DH 113/68. Opis sklepowy przemówił do mnie. Jednak z zakupem korb to spory wydatek.

Czy może ktoś mi polecić coś innego, co sprawdzi się w jeździe? (powiedzmy, niedosłownym, bo dużo łagodniejszym, downhill-u)

No i przy okazji ewentualne korby do niego...

Napisano

Link nie działa.

Korby miałem truvativ x-flow.

Coś mi zdawało że nie pasują do końca, do tego suportu.

Nie ma nikt żadnej rady? :D

Napisano

Nie, nie Deore + Gigapipe. Pomijam już, że Shimano nigdy nie robiło nic na ISIS i ma swój standard wielowpustu. W komplecie z korbą jest suport.

Napisano

Widzę już.

Moja nieuwaga i "leże" znowu.

A jak z tym wymiarem jest

Tu widzę:

175x68/72

a miałem

113x68

Napisano

175mm to długość ramion, są też mniejsze 170mm to zależy ile masz wzrostu.

68/72 to są szerokości mufy ty masz 68 wiec musisz założyć podkładki które są w komplecie.

Nie martw się pasuje bez problemu, mi wymiana zajęła 10min.

Napisano

Dziękuję wszystkim za rady.

Przy 190cm wzrostu, wydaje mi się że lepiej nabyć 170mm.

Dobrze rozumuje?

Napisano

Właśnie, że nie bo przy wzroście 190cm masz długie nogi i wygodniej ci będzie z 175mm.

Ale jest też kwestia przyzwyczajenia i upodobań, ja przy moich 187cm kupiłem 175mm.

Napisano

Biorę w takim razie to z Twojego linka :rolleyes:

Skoro mówicie że dobry zestawik, i nie padnie tak szybko jak:

Truvativ BB-06-PSPL-113/68 + Truvativ x-flow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...