Skocz do zawartości

[piasta] miche , novatec i pochodne

Gie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

postanowiłem się zarejestrować, bo samo przeglądanie forum przestało mi wystarczać :wallbash:

Ani na gronie, ani tu nie znalazłem odpowiedzi na kilka pytań, mianowicie :

1)jak to jest z tymi piastami miche i adapterami do nich? Do każdej potrzebny jest adapter?

2)novatec , eurobike . Czy różni coś te piasty od siebie? Ceny się różnią, a jak jest z jakością? Słyszałem o niepochlebnej opinii novateca,ale o eurobike jeszcze nic nie słyszałem.

i takie dodatkowe, http://allegro.pl/item1039245110_piasta_torowa_tylna_miche_primato_36_otw_niska.html , wydaję mi się , że to całkiem dobra okazja , ale wolę dopytać :D

novatec i eurobike to to samo. jedyne co je różni to napis. ja tam do novateca nic nie mam.

ta piast miche z allegro jest ok, cena też ok. do tego fajnie wygląda. jakoś opatrzyły mi się ostatnio piasty na wysokim kołnierzu...

Używam miche na wysokim kołnierzu, ale to chyba nie ma różnicy i żadnych podkładek nie dawałem. Jest tylko adapter, koronka i kontra:) Wydaję mi się, że ten sposób jest wygodniejszy niż nakręcana zębatka, bo wymieniamy samą koronkę i odkręcamy tylko kontrę, a adapter zostaje na miejscu:)

• 3 tygodnie później...

okej, odnawiam temat bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji o piastach chosen. Na allegro widziałem i się zaciekawiłem, ale nic o nich nie wiem. Może ktoś ma z nimi jakieś doświadczenia?

u failed.

http://www.chosen-hubs.com/pro.php?sid=4&tid=27&p_no=255

chosen to taka o wiele lepsza konkurencja dla novateca .

Oni robią piasty dla sun ringle , wiec nie mam pytań.

ziomek poka skad tego chosena chcesz chapać i jaka cena . można przetestować bo ogolnie piasty maja na kozaku (oczywisicie jak na tajwanskiego producenta )

ptx spodziewałem sie że opowiesz nam o swojej super piaście ale nie oto tu chodzi.

inny nie znaczy gorszy a novatec nie znaczy dobry

Konik , widocznie odpowiedź uzyskałeś od niekompetentnych userów.

Tak czy siak piasta jets ładna , gdyby była srebrna niklowana to byłby miód , klasyczne otwory w kolnierzu a'la campa record , bądź jak kto tam z was woli (maillard).

Tak czy siak ja bym sie skusił ale sien ie skusze bo mam miche

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...