Skocz do zawartości

[Rower] Który lepszy - Fusion vs 5.2 vs 5.3

Cragmite

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mój brat ma i miałem okazję parę razy się przejechać. jeździ się naprawdę fajnie, ale po powrocie do domu bolały mnie plecy. brat ma ramę 19', ja u siebie też mam 19' i trochę byłem na tym rowerze skulony. najlepiej by było jakbyś się przymierzył na ten rower

Napisano

....

Ale chyba decyduję się na 5.2. :) Krążą o nim dobre opinie, a i sądzę, że jak na rower do 1000zł ma całkiem niezły osprzęt.

I zawsze 150 zeta na ewentualne udoskonalenia zostanie. Albo na wakacje chociażby. :)

...

Ja bym sprawdził czy geometria Unibike Fusion by Ci podeszła, i jego bym brał zamiast Rockridera 5.2 .

Napisano

On odpada trochę ze względu na ramę właśnie.. Jakaś taka.. Prosta? A wiadomo - rama serce roweru. ;)

W środę jadę go sprawdzić. Mam bardzo blisko do DH - kolejna zaleta. B)

EDIT

Rulez, weź to z siebie wyrzuć. B)

Napisano

EDIT 2

Ten rower jest wyjefajny.! :) Dzisiaj na nim jeździłem, bo się okazało, że kumpel ma. Przesiadam się na niego z marketowca, ale to się wytnie. :P Nie sądziłem, że na rowerze można tak zasuwać. :laugh: Hamulce - cud, miód i malina. Długie kloce robią swoje. Jechałem całkiem szybko i przy średnio mocnym naciśnięciu klamki tylko koło się zablokowało. Przednie też, ale sprawdzałem przy niższej prędkości z oczywistych względów. :P Przerzutki się ładnie zmieniają. Były lekkie problemy z wrzuceniem ustawienia 3x8, ale wiadomo, że taka część jak przerzutka wymaga regulacji. Rama i kierownica również mi przypadły do gustu. Nawet siodełko wygodne, a wielu narzeka. :) Z tego co jeździłem na tym rowerze (czytaj: z doświadczenia :P ) oraz z opinii kumpla (jest on młodym kolarzem amatorem) ten rower chyba nie ma wad. :) Jedyne co ja dostrzegłem, to około 1mm luz na klamce tylnego hamulca. Ale płacąc 999zł, to chyba nie tak źle, co nie? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...