superb Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 mój brat ma i miałem okazję parę razy się przejechać. jeździ się naprawdę fajnie, ale po powrocie do domu bolały mnie plecy. brat ma ramę 19', ja u siebie też mam 19' i trochę byłem na tym rowerze skulony. najlepiej by było jakbyś się przymierzył na ten rower
Rulez Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 to wypisz jego wady. Jak kupisz i pojeździsz to sam się przekonasz
afly Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 .... Ale chyba decyduję się na 5.2. Krążą o nim dobre opinie, a i sądzę, że jak na rower do 1000zł ma całkiem niezły osprzęt. I zawsze 150 zeta na ewentualne udoskonalenia zostanie. Albo na wakacje chociażby. ... Ja bym sprawdził czy geometria Unibike Fusion by Ci podeszła, i jego bym brał zamiast Rockridera 5.2 .
Cragmite Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Napisano 5 Czerwca 2010 On odpada trochę ze względu na ramę właśnie.. Jakaś taka.. Prosta? A wiadomo - rama serce roweru. W środę jadę go sprawdzić. Mam bardzo blisko do DH - kolejna zaleta. EDIT Rulez, weź to z siebie wyrzuć.
Cragmite Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Napisano 7 Czerwca 2010 EDIT 2 Ten rower jest wyjefajny.! Dzisiaj na nim jeździłem, bo się okazało, że kumpel ma. Przesiadam się na niego z marketowca, ale to się wytnie. Nie sądziłem, że na rowerze można tak zasuwać. Hamulce - cud, miód i malina. Długie kloce robią swoje. Jechałem całkiem szybko i przy średnio mocnym naciśnięciu klamki tylko koło się zablokowało. Przednie też, ale sprawdzałem przy niższej prędkości z oczywistych względów. Przerzutki się ładnie zmieniają. Były lekkie problemy z wrzuceniem ustawienia 3x8, ale wiadomo, że taka część jak przerzutka wymaga regulacji. Rama i kierownica również mi przypadły do gustu. Nawet siodełko wygodne, a wielu narzeka. Z tego co jeździłem na tym rowerze (czytaj: z doświadczenia ) oraz z opinii kumpla (jest on młodym kolarzem amatorem) ten rower chyba nie ma wad. Jedyne co ja dostrzegłem, to około 1mm luz na klamce tylnego hamulca. Ale płacąc 999zł, to chyba nie tak źle, co nie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.