Vexil Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Witam... Jestem kompletnym laikiem w tych sprawach wiec pytam, do czego służą te "kółeczka" w tej ramie i jak to się fachowo nazywa?
Fenthin Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 To napinacz łańcucha. Służy, jak sama nazwa wskazuje do napinania łańcucha, aby nie spadał np. podczas skoków.
Vexil Napisano 15 Maja 2010 Autor Napisano 15 Maja 2010 Aha, dzieki.. A mam jeszcze pytanie czy do tej ramy da sie zamontować felgi 26 cali?
Mod Team sznib Napisano 15 Maja 2010 Mod Team Napisano 15 Maja 2010 "Felgi to naprzód do kół by trzeba zamontować . A kółka 26' jak najbardziej podejdą do Street Fightera.
Vexil Napisano 15 Maja 2010 Autor Napisano 15 Maja 2010 Ciesze się, że mnie zrozumiałeś A i czy rowerem na takiej ramie dał bym rade zrobić z 30 km w mieszanym terenie ? W większości skaczę, ale zdarza się, że sporadycznie zrobię jakiś wypad za miasto z znajomymi
Flash3M Napisano 15 Maja 2010 Napisano 15 Maja 2010 A i czy rowerem na takiej ramie dał bym rade zrobić z 30 km w mieszanym terenie ? Nie wiem, jak wygląda sprawa Twojej sprawności, ale i tak nie wiem, w czym mógłbyś upatrywać problemu z zaliczeniem takiej przejażdżki
Vexil Napisano 15 Maja 2010 Autor Napisano 15 Maja 2010 Sprawność w miare, tylko czy by mnie kręgosłup nie zaczął boleć...
Cycu85 Napisano 15 Maja 2010 Napisano 15 Maja 2010 O kręgosłup martwić się nie musisz, bo pozycję będziesz miał wygodniejszą niż na rowerze "górskim". Gorzej z wysokością siodła, bo nie wysuniesz tak daleko sztycy, żeby prostować nogi podczas pedałowania, a na ugiętych nogach jeździ się znacznie ciężej. 30km to może być górna granica wycieczek poza miasto. Wracając jeszcze do rolek - jeśli je zostawisz, to wiedz, że to działa tylko z jedną zębatką z przodu. Jeśli chcesz mieć biegi z przodu to demontujesz to i ładujesz przerzutkę na przód.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.