Skocz do zawartości

[rama] " czerwone kółeczka"

Vexil

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam... Jestem kompletnym laikiem w tych sprawach wiec pytam, do czego służą te "kółeczka" w tej ramie i jak to się fachowo nazywa?

Napisano

Ciesze się, że mnie zrozumiałeś ;)

A i czy rowerem na takiej ramie dał bym rade zrobić z 30 km w mieszanym terenie ?

W większości skaczę, ale zdarza się, że sporadycznie zrobię jakiś wypad za miasto z znajomymi ;)

Napisano

A i czy rowerem na takiej ramie dał bym rade zrobić z 30 km w mieszanym terenie ?

Nie wiem, jak wygląda sprawa Twojej sprawności, ale i tak nie wiem, w czym mógłbyś upatrywać problemu z zaliczeniem takiej przejażdżki ;)

Napisano

O kręgosłup martwić się nie musisz, bo pozycję będziesz miał wygodniejszą niż na rowerze "górskim". Gorzej z wysokością siodła, bo nie wysuniesz tak daleko sztycy, żeby prostować nogi podczas pedałowania, a na ugiętych nogach jeździ się znacznie ciężej. 30km to może być górna granica wycieczek poza miasto. Wracając jeszcze do rolek - jeśli je zostawisz, to wiedz, że to działa tylko z jedną zębatką z przodu. Jeśli chcesz mieć biegi z przodu to demontujesz to i ładujesz przerzutkę na przód.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...