Skocz do zawartości

[hamulec hydrauliczny] Pomoc w wyborze na tył do Kross Sign DS

sercios

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc mam pytanie. Kupilem niedawno Kross Sign Ds i chcial bym na tyl zalozyc tarczowke(najlepiej hydrauliczna) na tyl. Na komplet moge wydac 300zl prosil bym o jakies linki a jak nie to jaka wielkosc tarczy kupic jakie klocki i cala reszte

nie znam sie za dobrze na rowerach i jak na przod bardziej sie przyda czy lepije zakladac niz na tyl to sie poslucham i kupie na przod (na tyl mi kolega doradzi)

Tutaj głównie wszystko zalezy od techniki jazdy, jak dla mnie i zapewne większośći osób na tym forum prawidłowe jest hamowanie przednim hamulcem, tzn. przedni hamulec powinnien być "lepszy" od tylnego, ponieważ on zdecydowanie skraca drogę hamowania. A z tyłu dobre V-ki koło spokojnie spowolnią, dlatego też zapytałem dlaczego na tył, osobiście bym brał hydraulika przód, a z tyłu v-ki póki fundusze nie pozwolą na coś więcej.

Utarło się wsród niektórych że hamuje sie tylko tyłem bo przez kierownice sie przeleci, ale własnie trzeba wyczuć hamulec i go dobrze wyregulować, żeby przez tą kierownicę nie przelatywać, znacznie skraca drogę hamowania - tylko umiejętnie trzeba go stosować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...