.PaVLo. Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Dużo jeżdżę po zmroku (z pracy i do) i doszedłem do wniosku, że moja przednia lampka Cateye HL-EL200 (leciwy model) daje za słabe światło. Czy ktoś spotkał się z jakimiś przeróbkami tej lampki aby dawała mocniejsze światło ?. W lampce używam czterech akumulatorków Sanyo Eneloop 2000mAh (akumulatorki naładowane na 100%).
DominikM Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Opcje są 2 : - kupujesz dobre ledy 5mm Nicha GS-K1 => http://www.led-tech.de/en/Light-Emitting-Diodes/5mm-LEDs/Ultrabright-LED-LT-1206_1_4.html - wypatroszyć wszystko poza kloszem i zamontować na radiatorze (który trzeba sobie wyrzeźbić oczywiście) Cree XP-G R5 + kolimator LXP-D z jakimś sterownikiem na 350mA.
.PaVLo. Napisano 14 Maja 2010 Autor Napisano 14 Maja 2010 A można dostać te diody gdzieś w PL ?, bo nie uśmiecha mi się sprowadzać paru sztuk z zagranicy
Sandacz Napisano 15 Maja 2010 Napisano 15 Maja 2010 a testowałeś może inne fi 5mm, np. z "masówki" dostępnej na Allegro?
.PaVLo. Napisano 15 Maja 2010 Autor Napisano 15 Maja 2010 Jeśli to pytanie do mnie to nie. Co do zakupu diód, to sprawdziłem całe koszty i przy 10szt wyszło mi 20Euro co trochę mija się z celem, chyba, że ktoś zamawiałby większą ilość. Kolejna sprawa to nie doszukałem się informacji z jakich banków przyjmują przelewy i ile one kosztują oraz czy wysyłają za pobraniem i jakie są tego koszty.
DominikM Napisano 15 Maja 2010 Napisano 15 Maja 2010 Sandacz, testowałem, ale to co sprzedają na allegro czasami jest gorsze od tych starych 5 letnich ledów Nicha z lampek CatEye - na 4 zakupy po kilka sztuk tylko raz trafiłem na lepsze .PaVLo. , płacisz PayPalem albo kartą - przesyłka kosztuje 6 euro.
.PaVLo. Napisano 15 Maja 2010 Autor Napisano 15 Maja 2010 No niestety nie mam konta na PayPal czyli plan spalił na panewce, albo zostaje zbierać na drogą Bocialarkę 3.0
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.