bosmaan Napisano 14 Maja 2010 Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 witam, obecny osprzęt: Przerzutka tył Shimano Alivio RD-M410 Top Normal Przerzutka przód Shimano Altus FD-M 310,Top Swing, 34,9mm Dźwignia przerzutki Shimano STI ST-EF60 EZ Fire Plus, 8-speed Mechanizm korbowy Shimano Acera FC-M361 42x32x22, 170mm, Shimano BB-UN26 Kaseta/wolnobieg Shimano CS-HG30 11-30, 8-speed Łańcuch Shimano CN-HG40 106 links na tył chcę dać: DEORE XT - RD-M772 SHADOW ale dzwignię przerzutki chciałbym pozostawić, i przy okazji zapodałbym "Shimano FC-M590 korba Deore 175 mm" reszta zostaje czy będzie to wszystko hulać-dobrze kombinuję? dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 14 Maja 2010 Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 ja bym wybrał lepsze manetki i gorsze przerzutki. ale jestm laikiem więc niech ktoś jeszcze się wypowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Alivio jest OK zmiana na XT przy tych manetkach poza wygladem i spadkiem masy nie da praktycznie nic. Lepiej zainwestować w manetki a pozniej w XT czy coś tego pokroju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosmaan Napisano 15 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 OK. a co do korby to mając obecnie Shimano Acera FC-M361 42x32x22, 170mm, Shimano BB-UN26 mogę zmienić na np: lx,slx,xt będą pasowały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Tak możesz tylko zwróć uwagę na mufe znaczy jej krawędzie czy są równe zeby nie było problemu z łożyskami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosmaan Napisano 25 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Alivio jest OK zmiana na XT przy tych manetkach poza wygladem i spadkiem masy nie da praktycznie nic. Lepiej zainwestować w manetki a pozniej w XT czy coś tego pokroju. Shimano XT m-739 3x8 czy takie klamkomanetki będą dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Dobre na pewno bedą, tylko problem w tym ze mimo iż sa to XT są to bardzo stare manetki, ktore pracą moga przypominać alivio. Cieżko dziś poskładać naped 8 rzedowy na bardzo dobrych podzespołach, o ile jeszcze przerzutki korby i kasety mozna dopasować to z manetka już jest problem. Zastanowił bym sie na napędem 9 rzedowym bo warto dołozyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Ja od siebie mogę polecić Gripy Sram Centera Micro Index 8B naprawdę szybka zmiana biegów, tylko nie wszystkim pasują gripy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosmaan Napisano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 jeszcze jedno zapytanie, przerzutka altus którą mam z na przodzie sprawia dość uciązliwy problem (muszę naciągać dzwignie dwa razy często) jakby ją zastąpić alivio to probklem zniknie? powiem jeszcze żę ten altus jest raczej wyregulowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Sprecyzuj pytanie bo srednio jarze o co ci chodzi. chodzi ci o to ze co jakiś czas musisz śruba baryłkową krecic?? Jezeli tak to wymiana raczej nic nie da tylko dokrecenie linki. Gorzej jak sie gwint w manetce "skonczył" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosmaan Napisano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Sprecyzuj pytanie bo srednio jarze o co ci chodzi. chodzi ci o to ze co jakiś czas musisz śruba baryłkową krecic?? Jezeli tak to wymiana raczej nic nie da tylko dokrecenie linki. Gorzej jak sie gwint w manetce "skonczył" ogólnie to chodzi mi oto czy wymiana z altus (sprawnej) na alivio przyniesie zauważalną poprawę (bo tylna alivio dzia,ła dobrze po jednym naciśnięciu dzwigni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.