Skocz do zawartości

[adapter] jaki do ramy GF z 2004r.

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,

Zakupiłem sobie hampel deore [m595 w sys. PM] na tył z adapterem dla tarczy 160mm i taką też mam tarczę. Problem pojawił się przy montażu, bo za Chiny ludowe nie da rady z tym adapterem ogarnąć.

Doszedłem do wniosku, że potrzebuję jeszcze jakiejś 'przejściówki'. I tu pojawia się prośba do Was o pomoc: jakiej przejściówki/adaptera potrzebuję?

Rama to poczciwy GF z 2004 z jakże archaicznym rozwiązaniem 'węzła' przy mocowaniu tarcz...

DSC02457_resize.JPG

Po researchu wykumałem, że potrzebowałbym czegoś chyba w ten deseń: ht_tp://www.bikeforum.pl/attachment.php?attachmentid=9995 [usunąć _ z adresu...]

tylko jak to się fachowo zwie?

Pozdrawiam

Jakub

Muszę podziękować za ten wątek.. bo nagle mnie oświeciło że w Treku 3700 (2005) żony mogę moje mechaniczne tarcze zamontować :D bo do tej pory myślałem że na tył nie ma szans.

Pytanie tylko czy może wiadomo czy da się to cudo kupić w Polsce co by był papierek w razie awarii ramy że się orginalną część miało a nie jakieś cudo własnej produkcji ?

Wkońcu dożywotniej gwarancji szkoda na eksperymenty :thumbsup:

EDIT

Odpowiem sobie sam... adapter jest do kupienia w SSC czyli dystrybutora Trek/GF, ale najlepiej zamawiać przez lokalnych przedstawicieli. Koszt w SSC - 40 PLN, jak za darmo :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...