PsychoticArchitect Napisano 14 Maja 2010 Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Czołem, Zakupiłem sobie hampel deore [m595 w sys. PM] na tył z adapterem dla tarczy 160mm i taką też mam tarczę. Problem pojawił się przy montażu, bo za Chiny ludowe nie da rady z tym adapterem ogarnąć. Doszedłem do wniosku, że potrzebuję jeszcze jakiejś 'przejściówki'. I tu pojawia się prośba do Was o pomoc: jakiej przejściówki/adaptera potrzebuję? Rama to poczciwy GF z 2004 z jakże archaicznym rozwiązaniem 'węzła' przy mocowaniu tarcz... Po researchu wykumałem, że potrzebowałbym czegoś chyba w ten deseń: ht_tp://www.bikeforum.pl/attachment.php?attachmentid=9995 [usunąć _ z adresu...] tylko jak to się fachowo zwie? Pozdrawiam Jakub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 14 Maja 2010 Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 ebay ebay2 dużo taniej "Universal Disc Brake Adapter Kit" (part # 87855) tak się to podobno zwie u dealera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsychoticArchitect Napisano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 O widzisz, dziękówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Muszę podziękować za ten wątek.. bo nagle mnie oświeciło że w Treku 3700 (2005) żony mogę moje mechaniczne tarcze zamontować bo do tej pory myślałem że na tył nie ma szans. Pytanie tylko czy może wiadomo czy da się to cudo kupić w Polsce co by był papierek w razie awarii ramy że się orginalną część miało a nie jakieś cudo własnej produkcji ? Wkońcu dożywotniej gwarancji szkoda na eksperymenty EDIT Odpowiem sobie sam... adapter jest do kupienia w SSC czyli dystrybutora Trek/GF, ale najlepiej zamawiać przez lokalnych przedstawicieli. Koszt w SSC - 40 PLN, jak za darmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.