gkkg Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Gnieźnieński Klub Kolarstwa Górskiego serdecznie zaprasza do Gniezna na Skoda Maraton MTB Gniezno 2010, który odbędzie się 6 czerwca. Dystanse to: Mini 27km, Mega 50km i Giga 70km. Zapisy internetowe już się rozpoczeły. Zapraszamy na www.maraton.gkkg.pl
Klosiu Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 O moze sie pojawie, szczesliwie z niczym ten maraton nie koliduje, a ponoc calkiem ciekawa traska .
cup Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Trasa bardzo ciekawa, jest się gdzie zmęczyć, a dla mających czas kilka bardzo fajnych widoków
Dun Napisano 15 Maja 2010 Napisano 15 Maja 2010 ja rowniez sie pojawie, w zeszlym roku bylem i mi sie podobalo. nie wyobrazam sobie jednak jazdy w deszczu waskim trackiem wokol jeziora ;>
gkkg Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Napisano 1 Czerwca 2010 Gnieźnieński maraton SKODA MARATON MTB GNIEZNO 2010 który miał się odbyć 6 czerwca 2010 zostaje przeniesiony na 18 lipca 2010 . Powodem zmiany terminu zawodów jest trudna sytuacja powodziowa w Wielkopolsce co wiąże się przesunięciami środków które miały służyć zabezpieczeniu trasy w rejony zalane. Cześć trasy również jest podtopiona . Głównie te dwa powody spowodowały przesuniecie SKODA MARATON MTB GNIEZNO 2010 na termin 18 lipca 2010 w którym standard zabezpieczeń trasy będzie odpowiadał wysokim normom jakie zawsze GKKG jako organizator sobie stawia. Przepraszamy za utrudnienia. GKKG
Adam620 Napisano 17 Czerwca 2010 Napisano 17 Czerwca 2010 Szkoda że taki termin teraz ... Maraton jest suuper ale akurat 18 lipca jest Puchar Polski
cup Napisano 20 Czerwca 2010 Napisano 20 Czerwca 2010 Chyba raczej Mistrzostwa Polski w XC Raczej wątpię żeby tłumy chętnych na ten maraton uciekły do Wałbrzycha
evo Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Mi koliduje z kajakami (18 lipiec), ale chyba też będę.
slaweksie Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Przyjadę z Bydgoszczy, pojedziemy zobaczymy.
evo Napisano 25 Czerwca 2010 Napisano 25 Czerwca 2010 A właśnie, może ktoś edytować temat by zmienić datę na 18 lipca?
gkkg Napisano 14 Lipca 2010 Autor Napisano 14 Lipca 2010 Do maratonu pozostało zaledwie kilka dni. Przypominamy - 18 lipca - gnieźnieński rynek. Zachęcamy do udziału wszystkich, którzy jeszcze się nie zdecydowali ! Garść informacji organizacyjnych dla uczestników: - za elektronicznego chipa pobierana będzie kaucja w wysokości 50zł lub w postaci dowodu tożsamości danego uczestnika; - każdy uczestnik zobowiązany jest do złożenia w biurze zawodów Deklaracji Uczestnika. W celu usprawnienia obsługi prosimy o wcześniejsze pobranie, wydrukowanie i wypełnienie deklaracji ( pobierz deklarację PDF ). Zawodnicy zgłoszeni przez internet nie muszą wpisywać ponownie danych adresowych. - w okolicy startu (na gnieźnieńskim rynku) nie ma możliwości zaparkowania samochodu. Mapkę z zaznaczonymi parkingami (zielone strzałki) w centrum miasta znajdziecie tutaj; - NAGRODY RZECZOWE - akcesoria i części rowerowe ufundowane przez sklep internetowy CTbike.pl, zostaną rozlosowane wśród wszystkich uczestników; - informacje i zapisy na www.maraton.gkkg.pl Do zobaczenia w Gnieźnie !
sebekfireman Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 Moje zdjęcia i krótki klip video. http://sebekfireman.host247.pl/rower/articles.php?article_id=52 Niestety dzisiaj byłem jako obserwator i kilka twarzy z forum widziałem na trasie
evo Napisano 18 Lipca 2010 Napisano 18 Lipca 2010 Co się stało, że nie śmigałeś? Ja byłem w grupie około 50-80 osób, która została wyprowadzona przez dowcipnisiów w las i straciła dobre kilka minut, na zastanawianie się gdzie jechać Nawet fajnie było, jeszcze 2-3 min i pewnie padł by pomysł, by ognisko zrobić i skoczyć po browce. Niestety w Gnieźnie co roku ktoś przestawia znaki i organizator przeprasza, taka tradycja widocznie. Tegoroczny bufet był bardzo dziwny ..... zwykła woda (150 ml) i nic więcej, .... a banany gdzie? Za 40 zł można by się spodziewać coś poważniejszego, mimo wszystko było ok.
MCT Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Też miałem okazję załapać się do grupy szukających. Wiele osób straciło motywacje do dalszej jazdy w tym momencie. Poza tym bufety to był żart z zawodników. Akurat tak się złożyło, że nie zabrałem ze sobą żadnego jedzenia, mój błąd, ale żeby nawet bananów czy ciastek? Na dużym dystansie brak jakiegokolwiek wspomagania to dość niebezpieczna sprawa. Generalnie trasa szybka, prosta, jeden poważniejszy zjazd i w sumie dwa podjazdy, które dały mi mocno w kość. Najgorsze były przejazdy przez pola z wiejącym w twarz wiatrem. Zastanawiam się czy gdyby nie deszcz z rana trasa byłaby taka "twarda".
Pulse Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 tez zabladzilem z obliczen wynika ze doszlo nas ok 30 zawodnikow. Pozniej jeszcze szukanie i bladzenie. Kazdemu motywacja mocno siadla. Przebieg wyscigu zostal mocno zaklocony. Czesc pojechala dobrze co widac po czasach posrednich. Bufety faktycznie ubogie (dobrze ze mialem swoje picie i jedzenie ). Brak myjki, bieda na bufetach, slabe oznaczenie trasy, slabo zabezpieczona trasa. Za te pieniadze mozna by oczekiwac nieco wiecej. Za duzo asfaltow na trasie. Gorzej niz w latach ubieglych. Org zaczyna isc na ilosc i chyba siada na laruach. Mam nadzieje, ze sie zreflektuje, bo to dobra impreza, tylko edycji 2010 mimo duzej ferekwencji nie mozna zaliczyc do najbardziej udanych.
Dun Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 zapraszam rowniez do mojej relacji z maratonu. generalnie w tym roku organizacyjnie totalna porazka. zerwane oznaczenia czy tez ich brak dla starrtujacych efekt ten sam, 40pln to naprawde gruba przesada - NIC nie usprawiedliwia takiej ceny, bufety to woda w kubkach i to wszystko. w######***ce bladzenie po lesie i okolicznych drogach. dodatkowo lokalna grupa kolarska z gniezna skracajace trase. mimo wszystko jechalo sie milo, trasa w zeszlego roku byla jednak bardziej ciekawa, nie rozumiem dlaczego w tym roku pojawilo sie az tyle asfaltu.
Pulse Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Jeszcze jedno. W Gnieznie bylem 3 raz. Zawsze sa gleby w miescie! Niektorzy za siebie nie moga i kawalka spokojnie nie pojada, czego przykre efekty byly - duza gleba na skrzyzowaniu przy stacji.
tomeks Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 To nie tyle wina uczestników co organizatorów. Zawsze będą takie sytuacje bo zawdonicy jadą bezpośrednio za samochodem, który zwalnia / przyspiesza i wtedy robi się niebezpiecznie. Na takich zawodach poprzez brak sektorów startowych zawdonicy mocniejsi próbują się dostać do początku stawki ( ja w zasadzie też tak robiłem, ale nie ponad wszystko ). Odkąd pamiętam zawsze na zawodach, gdzie była runda honorowa było niebezpiecznie. Tak było, jest i będzie. Może kiedyś organizatorzy pójdą po rozum do głowy i zaprzestaną ich robienia. A jest ktoś kto się nie pogubił na giga? Jeśli tak to ile realnie wyszło km? My też troche się pogubiliśmy na pierwszej pętli robiąc dodatkową pętle po okolicznych wioskach W miejscu w którym się zatrzymaliśmy chwilę po nas przyjechali Panowie na motocyklach i pytali się czy ktoś wie gdzię dalej jechać ?!?
elcoyotto Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 A według mnie to wygladało tak jakby organizator chciał żeby zawody się nie odbyły, tylko nie spodziewał się że tyle ludzi się zarejestruje przez neta w ostatniej chwili: zero jakiejkolwiek aktywności na forum GKKG, w ostatniej chwili zmontowana byle jaka trasa (wiadomo że łatwiej i szybciej oznakować asfalty i polne drogi przez wioski niż za######iste tereny wkoło jeziora) no i bufety (szybki zakup wody i plastikowych kubeczków - widocznie owoce są nie do zdobycia w Gnieźnie w niedziele rano, udało się kupić tylko dwa kartony wafelków ). Taka fajna impreza była... do tego roku
sebekfireman Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Co się stało, że nie śmigałeś? W pracy mnie wymęczyli za mocno przez cały dzień i noc. mimo wszystko jechalo sie milo, trasa w zeszlego roku byla jednak bardziej ciekawa, nie rozumiem dlaczego w tym roku pojawilo sie az tyle asfaltu. Z tego co się orientuję to asfaltu było tyle samo co w zeszłym roku bo zmiany dotyczyły tylko odcinka nad jeziorem w Jankowie Dolnym, a tam asfaltów żadnych nie ma. Zmiana tego odcinka zapewne wynikała z obawy o tłumy turystów na ścieżce no i nie wiem jak mostek nad Wełną wygląda, ale w maju był w tragicznym stanie.
evo Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Zdjęcie z ośrodka w Janikowie Dolnym na 2 tyg. przed zawodami: http://w536.wrzuta.pl/sr/f/3UmhWa1L9rf/jankowo_dolne - takiego tłoku się obawiano więc nieco zmieniono trasę. Znam trasę a mimo to się zgubiłem, bo w dniu zawodów dowiedziałem się, że coś tam zmienili w tych okolicach, więc nie miałem pewności gdzie jechać. Co do przejazdu przez miasto. Z jednej strony ma to popularyzować ten sport ..... szkoda tylko, że PROMOCJA ZEROWA! Nie widziałem reklam czy zapowiedzi w żadnym serwisie internetowym okolicznych miast czy gazetach lokalnych. Mimo że start z centrum, to kibiców nie związanych z zawodnikami może z 10. Promocja więc chyba polega tylko na tym, że przeszkadza się życie kierowcom, którzy nagle się dowiadują, że coś tam blokują bo są jakieś zawody. Sam z ciekawości napisałem maile do serwisów miejskich z okolicznych miast, by dali jakieś info - odzew zerowy. Te serwisy piszą tylko artykuły o "sukcesach" swoich burmistrzów, prymitywna władza i podejście.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.