haku33 Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Witam , Chcialbym zakupic rower jeden mam juz na oku uzywany 1,5roku za 800zl na allegro prosze zobaczyc : http://allegro.pl/item993649296_unibike_underground_gratisy_nie_ns_dartmoor.html i powiedziec mi czy sie oplaca?
Mod Team sznib Napisano 14 Maja 2010 Mod Team Napisano 14 Maja 2010 Rowerek nawet spoko, jak w dobrym stanie to za 800pln się opłaca, ale 1. XCR to amortyzator do XC i jak go przykatujesz na dirtach to się szybko rozleci, więc raczej do wymiany 2. w aukcji pisze "Hamulec: Avid (tarcza)" tymczasem na fotach jest tylko tarcza przykręcona, reszty brak
haku33 Napisano 14 Maja 2010 Autor Napisano 14 Maja 2010 Pisalem z nim pokazal zdj wiec jest klamka.. to mowisz ze sie oplaca?
Ninetysix Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Zobacz może także rower Dartmoor Quinnie, jeśli nie ten to na podstawie tego roweru coś szukać, lub poskładać na podstawie konkretnej ramki Romed czy NS bikes lub Dartmoor street figher. Amortyzator z pewnością do wymiany, to nie jest jego przeznaczenie. Pozdro
haku33 Napisano 16 Maja 2010 Autor Napisano 16 Maja 2010 Na rower Dartmoor Quinnie nie stac mnie bo on chodzi po 3000zl.
Artursx1 Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 "Szkoda zębów na to " taka prawda ... XCR do dirtu absolutnie się nie nadaje , amortyzator bez tłumienia o bardzo łamliwej konstrukcji i osi 9mm . Rama jest mocna ale nie będzie sprzyjała rozwojowi na dircie , lepiej poszukaj ram stricle dirt . Rower ma słabe koła i raczej komponenty na słabym poziomie . Za 800zł ochraniaczami itp możesz kupić , zmień na wstępie amor na byle jakiego Marzocchi DJ , a potem koła i ramę i na początek by było akurat .
lukasz112 Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 Artursx1 jeżeli piszesz że może kupić ten rower i zalecasz wymianę amora (tu się zgadzam), kół i ramy. To jaki jest sens zakupu tego roweru gdy zostanie z niego kierownica mostek i łańcuch? Może poleć inny rower, mnie się wydaje że kupując rower do rozbudowy trzeba zwrócić uwagę szczególnie na ramę.
Mod Team sznib Napisano 17 Maja 2010 Mod Team Napisano 17 Maja 2010 W cenie do 1000pln raczej nie da się kupić czegoś dobrego do katowania na dirtach, nawet używki. Rowery w tym przedziale cenowym zawsze będą miały jakieś kiepskie elementy, ale na początek do nauki i raczej małych lotów powinne się sprawdzić. Np: http://allegro.pl/item1041596791_dartmoor_street_style_13.html Duro to wprawdzie niska półka, ale lepszy niż XCR na pewno, no i Singletracki nie mają opinii mocnych obręczy. http://allegro.pl/item1034245670_super_rower_jak_nowy_polecam.html tutaj obręcze z tych pancernych, ale amorek też nie za bardzo. Tutaj już rasowa dirtówka: http://allegro.pl/item1040533373_dirt_street_octane_one_pike_426_twombolt.html ale i kosztuje dwa razy więcej
Artursx1 Napisano 17 Maja 2010 Napisano 17 Maja 2010 lukasz112 Jak za 800zł kupi rower + ochraniacze i kask to chyba wart , same ochraniacze wyjdą go około 300zł . Jak sprzeda z tego ramę/koła/amortyzator zarobi około 400zl na tym . Streetwą ramę za 250zł kupi do tego DJ około 300zł no i koła można również złożyć tanio .
jelen Napisano 17 Maja 2010 Napisano 17 Maja 2010 Jakie ochraniacze za 300 pln? Tam są tylko golenie od krk za 69 pln, jaki kask? Poza tym napisane jest o hamulcu, ze jest klamka... fajnie, klamka + tarcza a gdzie sam hamulec? i jaki hamulec? jaki avid?(doczytałem, w specyfikacji zone II, że to jest niby Hamulce Avid Juicy 5), piasty słabe. Obręcze mogą być, pod warunkiem że lubisz spirale i ósemki. Rama szczerze powiedziawszy "taka se" ani to geometrii pod dirt nie ma... tylny trójkąt to minimum 420 mm stawiałbym, na 425. gdzie z tym do dirtu? w dodatku pionowe haki. ogólnie odradzam. dziękuję, amen.
Artursx1 Napisano 19 Maja 2010 Napisano 19 Maja 2010 Fakt z ochraniaczami nie doczytałem . Ale co do obręczy , dają radę zależy od techniki . Sam mam z przodu Alexrimsa DH22 , jest to obręcz typowo enduro u mnie daje radę w DH/FR i nie chodzi mi tu o zabawę a o poważną jazdę ze sporymi dablami i dropami . Co do ramy na początek , latać da się na wszystkim , na moim demo (full) dolatywałem dirty i czesałem tabletopy delikatne więc nie gadaj że te rama się nie sprawdzi na dirt szczególnie w tej cenie , gdzie autor nie może sobie pozwolić na wybrzydzanie . Piasty rzeczywiście słabe , ale koszt piasy na sztywną oś 10x135 to około 150zł ( za tyle sprzedałem starego Hope ) więc do 1000zł by tak odpicował ten rower że by spokojnie na początku polatał .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.