daniel33mc Napisano 13 Maja 2010 Napisano 13 Maja 2010 Witam .potrzebuje jakiegoś nie dużego plecaka na rower mam dwa modele który będzie lepszy?? 1. http://aukcjewp.wp.pl/item1022259675_plecak_na_rower_rowerowy_4f_prolight_h2o_mp3.html 2. http://aukcjewp.wp.pl/item1006051713_plecak_na_rower_author_turbo.html
Mod Team safian Napisano 13 Maja 2010 Mod Team Napisano 13 Maja 2010 Posiadam Authora Turbo, w sumie sprawuje się dobrze, te gumki o ile nie masz zamiaru przewozić kasku można sobie odpiąć, do przedniej kieszonki spokojnie wchodzi multitool, pompka, dętka, telefon i jest jeszcze sporo miejsca, więc niezbędne rzeczy się zmieszczą. W środku kieszonka jest dodatkowo podzielona na kilka mniejszych, jest do tego odpinane kółeczko do zaczepienia np. kluczy. Ta kieszonka na telefon na ramieniu jest troche mała, nadaje się raczej do przewożenia odtwarzacza MP3. Camelbak mieści się najwyżej 2-litrowy i to tak na styk (posiadam Source Clearpac 2L). Jednym słowem plecak polecam
Kamil515 Napisano 13 Maja 2010 Napisano 13 Maja 2010 Również mam plecak Author'a Turbo. Plecak jest godny polecenia. Wygodny, pakowny i wytrzymały. Co do kieszonki na ramieniu. Mój telefon się mieści. Ja do plecaka pakuje pompkę, dętkę, imbusy, łyżki do opon, klucze do domu, komórkę no i oczywiście bukłak . Przy takim zestawieniu zmieszczę również bluzę. Nie żałuję pieniędzy wydanych na niego. Jeszcze długo mi posłuży.
daniel33mc Napisano 13 Maja 2010 Autor Napisano 13 Maja 2010 jutro jadę do sklepu rowerowego zobaczyć ten plecak Author'a Turbo, tylko kusi mnie ten 4F PROLIGHT ale boje sie ze będzie za mały a niego tylko przez allegro moge kupić Posiada ktoś ten Plecak i może mi napisać ile on mam miejsca w środku???
Mod Team safian Napisano 13 Maja 2010 Mod Team Napisano 13 Maja 2010 Author ma pojemność 3L, ten 4F z tego co podane w opisie 3-5L (cokolwiek to oznacza), więc mniejszy nie jest.
daniel33mc Napisano 13 Maja 2010 Autor Napisano 13 Maja 2010 3 tylko?? anie 6 litrów tak jest napisane na aukcji ??
daniel33mc Napisano 18 Maja 2010 Autor Napisano 18 Maja 2010 właśnie dotarł do mnie plecak 4F PROLIGHT ,właśnie o taki mi chodziło ,później wypróbuje go w trasie
gutek19932 Napisano 10 Czerwca 2010 Napisano 10 Czerwca 2010 A mógłbyś coś więcej napisać o tym plecaku 4F PROLIGHT ??
supergdynia Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 Potrzebuje kupic plecak i mysle nad tym Prolightem 4f, ale czy 7Litra nie bedzie zbyt duzy? Ma moze ktos go? Starszy Prolight mial chyba 5L a ten nowy ma 7. Ma ktos ten nowszy?
bandziorekalus Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 Ja też planuję sobie kupić te plecak 4F PROLIGHT mam w sumie okazję za 40 zł z odbiorem u siebie w mieście, a w plecak chcę spakować tylko potrzebne rzeczy więc nadaje się ??
Sandacz Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 Ale "potrzebne rzeczy" w przypadku kobiety to x-krotność rzeczy (x- wpisać dowolną liczbę nie mniejszą niż 2), które potrzebuje facet :-). 5...7 litrów na cały dzień będzie ok. Jeśli planujesz zabierać worek z wodą, to ilość miejsca w plecaku dramatycznie spada. Ja mam problem z wymaganą ilością wolnej przestrzeni, jeśli do plecaka 7l wrzucę bukłak z 1,5l wody (zabieram także konkretne żarcie). Oczywiście rolę gra także kształt plecaka, który może być mniej lub bardziej optymalny...
Freesport Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 No tutaj kształt ma w sumie najbardziej istotne znaczenie,bo jeżeli na 7 L plecak wstawisz do niego (jak np ja) 2 litrową butelkę wody,to przestrzeń jest już mała. Pozostaje tylko na jedzenie. 4F PROLIGHT za 40zł to faktycznie duża okazja.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.