boney Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witam w moim pierwszym poscie... od jakiegos czasu przegladam forum i dziekuje autorom za nie:) Do tematu : planuje wybrac sie z kolegami na słowacje na pare dni (jak w temacie do tatralandi jako miejsca docelowego) Jedziemy z żywca, przejscie w hranicy, potem przez namestów, zuberec, pozniej przez jakas przelecz czy cos ( 584 droga ) no i do tatralandii. z powrotem (tu peirwsze pytanie): tam idzie jakas droga D4 - przypuszczam ze nie mozna rowerem jechac po niej ale na google earth (;D) widze ze wzdłuż tez cos leci: moze ktos sie orientuje czy to jest droga czy tez kolej? ;/ Dalej ruzonberok, kralovany i na namestów przez hrustin. 2 pytanie: wolal bym wracac inna droga do zywca: ma ktos jakis ciekawy pomysl? Ogolnie chcialem pytac o ciekawe miejsca jakie mozna minac nie zauważywszy: nie chodiz mi kokretnie o jakies mega zabytki. Wiadomo ze lepiej wspominac jakas winiarnie niz kolejny zamek Piszcie co tylko mijaliscie tam po drodze bede mega wdzieczny. I na koniec to co mnie najbardziej CIEKAWI: ile kosztuja teraz noclegi na slowacji - wiadomo euro to chyba drozej... czekam na odpowiedzi ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemonr1 Napisano 19 Maja 2010 Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 D1 to autostrada. Przejechałem ją na rowerze już ze dwa razy, ale nie polecam bo jednak ryzyko jest, a mandaty na Słowacji to drogi interes. Obok to tory kolejowe. Wracałbym tą 18, fakt że dłużej ale droga szeroka i opustoszała. Później przez Różomberok, Dolny Kubin, Oravsky Podzamok, przez przełęcz do Hrustina, Lokca, Zakamenne, Novot, Glinka, Ujsoły itd - trasa sprawdzona. Ceny noclegów oczywiście w google, z resztą chyba coś tam jest podane na stronie Tatralandii, ale na coś taniego trudno liczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boney Napisano 21 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 no dzieki: mi chodzi o noclegi u prywatnych. Mamyz amiar jechac w ciemno oczywiscie i szukac czegos po wsiach jak najtaniej czekam na czyjes info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwecz Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Noclegi w podrzędnych motelach znajdowanych na bieżąco to około 10eur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.