Skocz do zawartości

[wycieczka] żywiec -> tatralandia

boney

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w moim pierwszym poscie... :)

od jakiegos czasu przegladam forum i dziekuje autorom za nie:)

Do tematu : planuje wybrac sie z kolegami na słowacje na pare dni (jak w temacie do tatralandi jako miejsca docelowego)

Jedziemy z żywca, przejscie w hranicy, potem przez namestów, zuberec, pozniej przez jakas przelecz czy cos ( 584 droga ) no i do tatralandii. z powrotem (tu peirwsze pytanie): tam idzie jakas droga D4 - przypuszczam ze nie mozna rowerem jechac po niej ale na google earth (;D) widze ze wzdłuż tez cos leci: moze ktos sie orientuje czy to jest droga czy tez kolej? ;/

Dalej ruzonberok, kralovany i na namestów przez hrustin. 2 pytanie: wolal bym wracac inna droga do zywca: ma ktos jakis ciekawy pomysl?

Ogolnie chcialem pytac o ciekawe miejsca jakie mozna minac nie zauważywszy: nie chodiz mi kokretnie o jakies mega zabytki. Wiadomo ze lepiej wspominac jakas winiarnie niz kolejny zamek :icon_lol:

Piszcie co tylko mijaliscie tam po drodze bede mega wdzieczny.

I na koniec to co mnie najbardziej CIEKAWI: ile kosztuja teraz noclegi na slowacji - wiadomo euro to chyba drozej... czekam na odpowiedzi ! :)

D1 to autostrada. Przejechałem ją na rowerze już ze dwa razy, ale nie polecam bo jednak ryzyko jest, a mandaty na Słowacji to drogi interes. Obok to tory kolejowe.

Wracałbym tą 18, fakt że dłużej ale droga szeroka i opustoszała. Później przez Różomberok, Dolny Kubin, Oravsky Podzamok, przez przełęcz do Hrustina, Lokca, Zakamenne, Novot, Glinka, Ujsoły itd - trasa sprawdzona.

Ceny noclegów oczywiście w google, z resztą chyba coś tam jest podane na stronie Tatralandii, ale na coś taniego trudno liczyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...