jOOde Napisano 13 Maja 2010 Napisano 13 Maja 2010 hej! mój rower jest stary, ale nie stać mnie na cały nowy więc ograniczę się do osprzętu, teraz mam SIS ale nie wiem czy jest sens kupować najtańsze części a alivio w całości raczej za drogo wyjdzie, to może Acera? czy mogę zamiast przerzutki Shimano zastosować SRAM są jakieś 3/4/5.0 lub X4/5 czym to się różni wiem że jest coś 1:1 a Shimano ma chyba 2:1 w sumie to nie wiem myslałem o korbach dł175 mam zwrost ok180 i klamkomanetkach alivio model 410 zajmuje mało miejsca na kierownicy tego mi właśnie potrzeba koło tyle raczej całe trzeba, wolałbym takie zamykane niż na śrubę ale to chyba tylko w wolnobiegach jest ten problem a więc potrzebuję klamkomanetek, hamólców v-brake, korbę to raczej chyba z suportem trzeba wymenić, łańcuch, przerzutka tylna, przednia, kaseta, obręcz piasta ..prawie cały rower :/
jelen Napisano 13 Maja 2010 Napisano 13 Maja 2010 Jeżeli chcesz dostosować przerzutki sramowskie do manetek shimanowskich, to muszą to być sramy te z nazwami attack etc, a nie numeryczne bądź x.numer.
Linus Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 policz sobie ile bedziesz musial zaplacic za te kompenenty a pozniej zobacz jaki rower udaloby sie kupic mniej wiecej w tej cenie ewentualnie dolozyc 2 stowki i caly rower
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.