infer Napisano 12 Maja 2010 Napisano 12 Maja 2010 Witam serdecznie. Mam na imię Jakub , mieszkam w Łodzi. Stanąłem nad dylematem dotyczącym zakupu roweru. Założenia: - 28" koła - przerzutka oraz dynamo w piaście. - rama typu damka ale Gaint mono. - wygodnie siedzenie Suma sumarum szukam wygodnego miejskiego roweru , idealnego do wycieczek. W chwili obecnej posiadam dość wysoki model MTB Giant ( kupiony w 2002r. za 4600 ) i szczerze mówiąc stoi w garażu bo po krótkiej jeździe odpada tyłek i ręce. Prosiłbym o rade jaki rower wybrać - mam 182cm wzrostu , w aktualnym giancie mam rame 19,5" ale w czasie jazdy tyłek mam wyżej niż głowę :>. Budżet - wstępnie ok 1000-1500zł , do rozsądnego podwyższenia jeśli będzie sens, lecz nie chciałbym wydawać kwoty podobnej do mojego starego gianta. Oglądałem dzisiaj -maxim classic 333 -kross nie wiem jaki ale był z jedna grubą ramą - 7 biegów -hercules city -giant mono Czy na rowery są ceny sugerowane ? Bo zauważyłem że ceny z Allegro są bardzo zbliżone do ceny w hurtowni Piasta w Łodzi. Być może macie , drodzy forumowicze, jakiś sprawdzony sklep gdzie ceny są bardziej ciekawe. Pozdrawiam Jakub
Hetman Napisano 13 Maja 2010 Napisano 13 Maja 2010 A nie lepiej "dopaść" trochę to co masz? Wygodne siodło żelowe. Popatrzeć co i jak z amorem (na co wymienić? albo ustawić miękko). Kierownica, rogi, mostek, żeby wymiary wygodnie dograć. Oponki stosowne do (braku) terenu, żeby były małe opory. Nawet sztyca amortyzowana jeśli się uprzesz... Itd oczywiście. Założeń konstrukcyjnych z tematu nie spełnia ale założenie wygody jak najbardziej - no i pewnie lżejszy będzie niż to co chcesz kupić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.