Skocz do zawartości
  • 0

Czy taki trening cos da?

Gość Artur

Pytanie

Gość Artur
Napisano

Witam, niedawno kupiłem sobie rowerek. Chce sobie troszkę kondycje poprawić oraz zrzucić parę kilo. I tu się nasuwa moje pytanie. Czy bez rzadziej diety i przy codziennym treningu po około 15km coś to da. Jeśli chodzi o trasę to jest tak: las, dziury, błoto, małe wzniesienia. Staram się tak dobierać trasę aby w przypadku gdyby była krótsza była bardziej męcząca(tzn. jakieś górki itp.), ale zawsze leśne drogi.

Jeszcze jedno pytanko jakie mięśnie są najbardziej "eksploatowane" podczas jazdy?

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Najbardziej mięśnie nóg oczywiście :thumbsup: konkretnie łydek oraz ud , co do treningu to oczywiście, że coś da. Kwestia tylko systematyczności. Specjalna dieta nie jest potrzebna ale jak wiadomo pomaga. Pijesz browarki to je odstaw, szamiesz chipsy zamień je czymś innym lub zrezygnuj, jesz tłusto>ogranicz. I przede wszystkim nie porywaj się na dzień dobry na nie wiadomo jakie treningi bo szybko się wypalisz lub zmęczysz i w efekcie zrezygnujesz bo stwierdzisz brak efektów pomimo dużego wysiłku lub nabawisz się jakichś kontuzji ( o co nie trudno na początku ) :P

Napisano

Założyłem konto

No właśnie :) Browarki odstawiłem, ale cały czas coś muszę jeść :) i nie mogę sie powstrzymać, ale zobaczę. No właśnie z tym zmęczeniem to dziwna sprawa bo niby nic,ale w ciągu dnia bardzo chce sie spać(wydaję mi sie że to kwestia pogody) zawsze normalnie ja przychodziłem ze szkoły to chwile odpocząłem i już, a teraz najchętniej bym poszedł sie przespać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...