Skocz do zawartości

[licznik] Kellys KCC9 nie mierzy

nakamuraturek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema mam problem z licznkiem firymy Kellys KCC9, gdyż nie chce mieżyc mi , może to z powodu deszczu który nakapał ?? Proszę o pomoc

Podejrzewam, że chodzi o model KCC-09 ;). W tym wypadku nie ma możliwości aby był to deszcz. Jeżdżę na nim cały rok włącznie z -17 stopniami w zimę i działa bez zarzutów.

Jeśli nie chce mierzyć (biorąc pod uwagę, że nie padła bateria i ogólnie jest nieżywy) to spróbuj pokombinować z sensorem na widelcu a także zobacz, czy licznik masz prawidłowo wpięty w gniazdo :P. Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Masz też problem z przyswojeniem regulaminu, który mówi o umieszczeniu tematu w odpowiednim dziale i nadal olewasz poprawność przy pisaniu.

Kolega wyżej trafił widać dobry egzemplarza. Mojemu bratu ten licznik bardzo często szwankował i wytrzymał ledwie kilka miesięcy, po deszczu zawsze były z nim problemy.

Napisano

Odległość miedzy sensorem,a magnesem nie może być zdaję się większa niż 5mm. Zamontowałem swojego kcc-13 i też mi nie mierzył ... około 1,5cm oddalony był od siebie sensor i magnes ;P zmniejszyłem ją i jest już okej.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam,

Jestem również posiadaczem licznika Kellys KCC-09. Ostatnio zainteresowało mnie, jak ponownie ustawić wartość funkcji ODO po wymianie baterii. Zgodnie z instrukcją możliwość edycji wartości ODO powinna nastąpić po przejściu do tej funkcji oraz przytrzymanie przez 2s lewego przycisku, kombinacja ta jednak jest nieskuteczna. Czy licznik daje w ogóle taką możliwość, jeśli tak to jak to zrobić.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Napisano

Kellys KCC-09 nie ma funkcji edycji wartości całkowitego przebytego dystansu co uważam za idiotyzm.

Można za to zrobić to w Kellysie KCC-13, instrukcja jest do jednego i drugiego modelu taka sama.

Czyli po każdej zmianie baterii trzeba jechać od zera :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...