nakamuraturek Napisano 12 Maja 2010 Napisano 12 Maja 2010 Siema mam problem z licznkiem firymy Kellys KCC9, gdyż nie chce mierzyc mi , może to z powodu deszczu który nakapał ?? Proszę o pomoc
Eastern Napisano 12 Maja 2010 Napisano 12 Maja 2010 Siema mam problem z licznkiem firymy Kellys KCC9, gdyż nie chce mieżyc mi , może to z powodu deszczu który nakapał ?? Proszę o pomoc Podejrzewam, że chodzi o model KCC-09 . W tym wypadku nie ma możliwości aby był to deszcz. Jeżdżę na nim cały rok włącznie z -17 stopniami w zimę i działa bez zarzutów. Jeśli nie chce mierzyć (biorąc pod uwagę, że nie padła bateria i ogólnie jest nieżywy) to spróbuj pokombinować z sensorem na widelcu a także zobacz, czy licznik masz prawidłowo wpięty w gniazdo . Pozdrawiam
Mod Team Odi Napisano 12 Maja 2010 Mod Team Napisano 12 Maja 2010 Masz też problem z przyswojeniem regulaminu, który mówi o umieszczeniu tematu w odpowiednim dziale i nadal olewasz poprawność przy pisaniu. Kolega wyżej trafił widać dobry egzemplarza. Mojemu bratu ten licznik bardzo często szwankował i wytrzymał ledwie kilka miesięcy, po deszczu zawsze były z nim problemy.
xgth Napisano 13 Maja 2010 Napisano 13 Maja 2010 Odległość miedzy sensorem,a magnesem nie może być zdaję się większa niż 5mm. Zamontowałem swojego kcc-13 i też mi nie mierzył ... około 1,5cm oddalony był od siebie sensor i magnes ;P zmniejszyłem ją i jest już okej.
tonyli Napisano 26 Maja 2010 Napisano 26 Maja 2010 Witam, Jestem również posiadaczem licznika Kellys KCC-09. Ostatnio zainteresowało mnie, jak ponownie ustawić wartość funkcji ODO po wymianie baterii. Zgodnie z instrukcją możliwość edycji wartości ODO powinna nastąpić po przejściu do tej funkcji oraz przytrzymanie przez 2s lewego przycisku, kombinacja ta jednak jest nieskuteczna. Czy licznik daje w ogóle taką możliwość, jeśli tak to jak to zrobić. Pozdrawiam
gj5 Napisano 22 Czerwca 2010 Napisano 22 Czerwca 2010 Kellys KCC-09 nie ma funkcji edycji wartości całkowitego przebytego dystansu co uważam za idiotyzm. Można za to zrobić to w Kellysie KCC-13, instrukcja jest do jednego i drugiego modelu taka sama. Czyli po każdej zmianie baterii trzeba jechać od zera
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.