cotusiedzieje Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Jak zdemontować mechanizm korbowy Omega Mega Exo? Odkręciłem lewe ramię korby, ale nie wiem jak zdemontować oś suportu? Potrzebny mi jest ten klucz, który jest prezentowany jako 3 na tym zdjęciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Korby FSA Omega z suportem MegaExo to korby, w których prawie ramię jest zintegrowane z osią - aby je wyjąć, po odkręceniu i zdjęciu lewego ramienia należy wysunąć prawą korbę wraz z osią. Jeśli nie idzie należy użyć gumowego lub drewnianego młotka lub jego zastępstwa. Sam suport odkręca się jak wszystkie inne, ale przy użyciu np. takiego klucza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cotusiedzieje Napisano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Dzięki, faktycznie trzeba było użyć młotka. Mam jeszcze pytanie odnośnie łożysk znajdujących się w suporcie, czy są kryte gumkami obustronnie, czy jednostronnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Nie wiem jak jest u FSA, ale w Shimano jest tak, że jest taka plastikowa tuleja / kołnierz i pod tym łożysko kryte 2RS, choć zdaje się, że było przypadki, że pod tym plastikiem łożysko nie było kryte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 14 Maja 2010 Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Budowa w FSA jest identyczna a łożysko jest kryte obustronnie. Przynajmniej tak jest w korbie V-Drive Mega Exo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.