Skocz do zawartości

[Śruby] Merida Kalahari 550

xTxS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zakupiłem ostatnio używaną Meridę, rama jest w idealnym stanie śruby natomiast nie(są zardzewiałe). Czy wiecie gdzie mógłbym dostać komplet śrub do mojego roweru.

Poza tym na wakacjach chciałbym zrobić drobny remont roweru, co polecacie wymienić? Wszystkie części oprócz tylnego koła i przedniej przerzutki są oryginalne. Jest też troszkę rdzy na korbie.

Z góry dzięki za pomoc, nie wiem czy wybrałem dobry dział ale..

• Mod Team
Napisano

Idź to dobrego sklepu rowerowego gdzie mają porządny sprzęt, tam zazwyczaj mają serwis i takich śrubek pełno. Nawet mógłbyś sie pokusić o aluminium albo Ti ale to już droga zabawa :)

Napisano

heh, nie znam się ale postaram się improwizować:

przerzutka tył: Shimano Acera

przerzutka przód shimano Sis ( nowa )

kaseta: nie mam pojęcia ale wygląda na nową

korba: shimano- troszkę zniszczona

Ogólnie to wolałbym nic sam nie rozbierać, bo.... (czytaj pierwszy wers)

:)

Napisano

Przede wszystkim ani my ani Ty nie wiemy co trzeba wymienić. Wymiana dla samej wymiany...? Skoro się nie znasz, to niech najpierw jakiś serwis oceni zużycie i wiedząc co, będziemy się zastanawiać na co.

PS: śrubki alu... Do takiego sprzętu? W normalnym użytkowaniu nie ma sensu walczyć ze śrubkami i zdać się na normalne stalowe, przynajmniej będą bezpieczne, bo wytrzymałe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...