vitalic Napisano 12 Maja 2010 Napisano 12 Maja 2010 Witam wszystkich serdecznie !! Czytam forum od jakiegoś czasu, jednak postanowiłem założyć własny temat. Kupiłem jakiś czas temu rower Trek 4500 Disc , który seryjnie ma zamontowany widelec Suntour XCM. Jak możecie się domyślić nie spełnia on w pełni moich oczekiwań. Jazdę na nim określić jako delikatnie mówiąc "męczącą" Mam ok. 200cm wzrostu i ważę ok. 100kg. Trasy jakimi głównie się poruszam to ścieżki rowerowe (kostka brukowa, asfalt) a także utwardzone drogi polne, jak i typowe drogi leśne z kamieniami, wybojami oraz korzeniami. Chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze odpowiedniego amortyzatora dla mnie. Budżet jakim dysponuję to + - 1500zł. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam,
blair7 Napisano 12 Maja 2010 Napisano 12 Maja 2010 Kup jakiegos powietrzniaka i zawsze bedziesz mogl go dostosowac pod siebie. Jesli zalezy ci na lekkim to moze reba, revelation tez bylby niezly dla ciebie, chociaz troche wyzszy jesty chyba.
vitalic Napisano 12 Maja 2010 Autor Napisano 12 Maja 2010 Właśnie zastanawiałem się nad Rebą. To, że jest lekka to nie będzie wadą przy moim ciężarze? (mam na myśli wytrzymałość- sztywność amorka) Skok jaki potrzebuję do 100mm a Revelation z tego co się orientuję to ma 130 mm (chyba, że można go zmienić na 100mm). Może jest tutaj ktoś kto waży ok. 100kg i posiada u siebie zamontowaną Rebę?
xoar Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Mój znajomy ważył ok. 95kg i miał rebę, teraz schudł, ale reba pozostała i działa dalej
vitalic Napisano 19 Maja 2010 Autor Napisano 19 Maja 2010 Świetnie. Dzięki za pomoc, decyzja już podjęta. Pozdrawiam,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.