hehe12 Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Czyściłem wolnobieg benzyną ekstrakcyjną. Na górze przy najmniejszej zębatce w kółeczku było troche brudu, oczywiście nie pomyślałem i czyściłem pędzelkiem nasączonym benzyną wpychając przy okazji piasek i benzyne do środka. Nie dostało się tego tam wiele. Usłyszałem że coś zaczyna się dziać, zaczyna być słychać kulki i odrobine piachu, próbowałem wysuszyć suszarką może wyparowało troche Ale teraz słyszę że kulki w środku się kręcą. Nie żeby jakoś tragicznie ale troche jak kulki się toczą słychać. Przy pokręceniu wolnobiegiem w kole odbija się echo od tych kulek. Chyba że wcześniej nie zwróciłem na to uwagi i teraz mi się tak tylko wydaje. No i teraz nie wiem czy wolnobieg da sobie rade czy będzie trzeba go posmarować w środku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Jasne, że trzeba nasmarować. Benzyna rozpuści smar i wszystko się zapcha brudem i szybko zużyje. Rozkręcać i smarować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crus Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 tylko ostrożnie przy rozkręcania bo jest tam mnóstwo małych kuleczek które lubią się pogubić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Jak lubisz i umiesz się bawić w takie coś to można rozebrać i przesmarować. Jak nie to lepiej sobie odpuścić i kupić nowy, bo koszt prawie żaden. Poszukaj tematu o rozbieraniu wolnobiegu, wszystko jest łopatologicznie wyjaśnione. Ja bym rozebrał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hehe12 Napisano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 No i gotowe Nie wiem jak dużo tego smaru tam miało iść ale jest dobrze chyba. Lekki luz tylko, jutro spróbuje zlikwidować - albo dokręcę mocniej nakrętkę albo jak się nie uda - blaszke na górze pod pierwszym rzędem kulek lekko spiłuje Swoją drogą po co te blaszki? Nie było tak źle, dzięki forum nie straciłem kulek troche zabawy ale fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Jeśli mówisz o tych bardzo cienkich podkładkach, to są właśnie po to, żeby je wyciągać, gdy pojawią się luzy i skręcić bez jednej/dwóch. Nic nie piłuj bo to da kiepski efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hehe12 Napisano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Aha Tylko że jak wyjmę najcieńszą blaszke to wtedy za mocno się skręca. I bym musiał nakrętke dokręcić nie do końca i wtedy obawiam się że mogłaby się sama odkręcać jak będzie tak luźno przykręcona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.