olaff28 Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 W tym sezonie odczuwam dziwny objaw pęcznienia ud.Po małej rozgrzewce zaczynam podjazd i po przejechaniu np. 1km z 2 km zaczyna rozrywać mi uda,co blokuje dalsze pokonanie podjazdu w szybszym tempie.Jaka może być przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypriano Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Może przetrenowanie? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vvooki Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 W tym sezonie odczuwam dziwny objaw pęcznienia ud.Po małej rozgrzewce zaczynam podjazd i po przejechaniu np. 1km z 2 km zaczyna rozrywać mi uda,co blokuje dalsze pokonanie podjazdu w szybszym tempie.Jaka może być przyczyna? Zdecydowanie odpuść na kilka dni mocne treningi. Jak nie umiesz jeździć wolno i spokojnie (nie jest to łatwe :-) to proponuję odstawić rower na 2-3 dni. Pamiętaj też żeby nie zaczynać potem od razu od mocnych szarpnięć tylko najpierw pierwszego dnia zrobić 1h rozjazdu, drugiego dnie 2h spokojnie potem możesz znowu zacząć jeździć mocniej. Myślę, że warto poczytać coś o regeneracji i odpoczynku! tutaj skrobnąłem coś takiego krótkiego. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaff28 Napisano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Właśnie jestem drugi tydzień bez roweru ( 4 maja odesłałem na gwarancji) i zobaczę jak to będzie po wznowieniu jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vvooki Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Właśnie jestem drugi tydzień bez roweru ( 4 maja odesłałem na gwarancji) i zobaczę jak to będzie po wznowieniu jazdy. No to taka raczej długa przerwa :-) Na pewno dobrze wypoczniesz! Ważne żebyś nie zaczął za mocno jak znowu zaczniesz jeździć. Zrób sobie 2-3 dni takiego wprowadzenia w miarę lekkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaff28 Napisano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Zapomniałem dodać że tak co trzy dni robię ok 15-20 km (siedzenie w domu mnie dobija)bez podjazdów,na starym rowerze który wisiał w garażu. Myślę że do końca tygodnia przyślą rower,bo 1 maja startowałem w swoim pierwszym maratonie i już myślę o następnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.