Skocz do zawartości

[wycieczka] Atak na Warszawską Obwodnicę Turystyczną, tzw "krwawa pętla"

Minister

Rekomendowane odpowiedzi

W któryś weekend czerwca planuje zaatakować Warszawską Obwodnicę Turystyczną. Trasa prowadzi pieszym czerwonym szlakiem okrężnym Warszawy, dodatkowo część przechodzi przez Kampinoski Park Narodowy. Całość ma 236 km, przebieg przedstawia się następująco:

http://mkino.republika.pl/odznaka/wot_przebieg.pdf

Maksymalny czas na pokonanie trasy to 24 h inaczej próba nieudana B)

Motywacji na całą trasę za bardzo nie mam, ale mogę potowarzyszyć przez jakiś czas :) Moglibyśmy się spotkać w Pogorzeli Warszawskiej przy pomniku walczących o tory, to jest na trasie szlaku jeśli myślimy o tym samym. Od tego miejsca znam szlak aż do Czerska/Góry Kalwarii, więc nie byłoby kłopotu z nawigacją :D Generalnie to miejscami trzeba dobrze szukać oznakowań.

Jak będzie noga to dopedałuję nawet do końca i najwyżej wrócę pociągiem do domu.

Pozostaje pytanie jakie masz tempo ?

Dokładnie koło Pogorzeli tez przechodzi ten szlak. Tempo jak tempo, średnia prędkość nie będzie oszałamiająca, myślę że jak całość będzie w graniach 16-18 km/h to będzie dobrze, trzeba dobrze siły rozłożyć. Start koło 4 na ranem, jakby się udało przed zmrokiem wrócić, będzie ok :)

Miejsce startu na dziś to Granica koło Pruszkowa i jazda w stronę Magdalenki, Góry Kalwarii itd, więc jak coś to możesz dołączyć w Pogorzeli ale jazda stronę Nowego Dworu Mazowieckiego :) Jednak wolę Kampinos mieć pod koniec z uwagi na jego znajomość, gdyby ewentualnie zastała mnie ciemność na trasie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...