Bady Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witam. Jestem nowy na forum i zarejestrowałem się z myślą profesjonalnej pomocy w doborze roweru. Mam na oku : Kross Hexagon v6 model z roku 2010 Kross Hexagon v4 model z roku 2010 Rockrider 5.2 Mogą być też inne modele zaproponowane przez czytającego. Lecz widząc obydwa modele kross dzisiaj w sklepie odrzuciły mnie opony jak dla mnie do roweru lekko górskiego były zbyt wąskie. Zależy mi na rowerze do jazdy na wycieczki rowerowe czyli coś z działu MTB. Dodam że mam 192wzrostu i nie wiem jaką ramę dla siebie wybrać. Na rowerach dobrze się nie znam dlatego liczę na profesjonalną pomoc. Istotne dla mnie rzeczy: - nowy rower nie posiadał takich manetek Zdjęcie manetek - tak jak w proponowanych modelach amortyzator tylko z przodu PS. jeżeli ktoś wie gdzie jest dobry sklep rowerowy w Warszawie gdzie jest szeroki asortyment chętnie przyjmę adresy bądź www. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Do tej kwoty jest Rockrider 5.3, a to jest dużo lepszy rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 11 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 J/W, ostatnio zmniejszyli cene RR 5.3 1150 PLN, jest to dość dobry wybór w tej cenie. Jeżdzę od roku na RR 5.2 i nie mogę złego słowa o rowerku powiedzieć, w decathlonie na Targówku mają http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-5-3-77640548/ Ramka powinna mieć ok. 23" BTW Takie manetki to tzw. Shiftgripy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bady Napisano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Jakiś czas temu byłem na targówku właśnie i do gustu przypadł mi Rockrider 5.2 i raczej skłony jestem bardziej do 5.2, bo białego(5.3) znów roweru nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
energyypl Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 a merinde 40v? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Jakiś czas temu byłem na targówku właśnie i do gustu przypadł mi Rockrider 5.2 No jak wolisz znacząco gorszy rower niz 5.3 to już twój problem. PS Ta Merida to złom w porównaniu z Rockrider 5.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bady Napisano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Rockrider 5.3 na Targówku jest tylko z ramą S a za małego nie zamierzam kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 W Wa-wie są 3 Decathlony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bady Napisano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 I w każdym to samo, te same ramy tylko S i M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 A pytałaś czy mogą domówić (XL) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bady Napisano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Jest adnotacja że promocja trwa do dnia (27.lipiec chyba) albo wyczerpania zapasów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 No mi się zdawało, że zapytać nigdy nie zaszkodzi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bady Napisano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Jutro wcześniej powinienem być w domu i jak znajde telefon to zadzonie do nich i napisze co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Najlepiej zawsze gadać osobiście, z kierownikiem działu przynajmniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bady Napisano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 No niestety nie znajdę ani ciutki czasu w tym tygodniu by zadzonić. Więc wysłałem maila mam nadzieje że coś zdziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bady Napisano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Dostałem taką odpowiedź Witam,niestety rower o który Pan pyta jest juz nie dostepny. Nie ma go tez na magazynach. Wszystkie oferowane w tym sezonie modele prezentowane sa na stronie internetowej, po wszelkie bardziej szczegółowe informacje zapraszam bezpośdednio do sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bady Napisano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 A o tym co myślicie? http://allegro.pl/item1027264997_merida_matts_40_v_warszawa.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bady Napisano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Ostatnio tematu nie odświeżałem bo temat nowego roweru zamarł i może się okazać że nie wypali ale będę walczył. Udałem się do Warszawy i zahaczyłem o sklep przy ulicy Grochowska. Pan obsługujący doradził mi jakiegoś Scott-a podajże Aspect (ale jaki dokładnie nie jestem pewien, wydaje mi się że Aspect 55) i jeszcze jeden model z innej firmy. Jak postaram się znaleźć poprawne zdjęcia do tych rowerów to podeślę, a teraz mnie interesuje zdanie na temat marki Scott? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 .... a teraz mnie interesuje zdanie na temat marki Scott? Marka na pewno dobra ale ceniąca się i to nie mało, gdzieś wyczytałem ze ramy te co i Giant - tylko nie mogę znaleźć tego źródła Płacisz tutaj za to że jeździsz rowerem z naklejkami Scotta,a tych rowerów dużo nie ma, jeżeli chcesz sie wyróżniać dobry wybór, jeżeli chcesz pojeździć bardziej ambitnie, szukaj czegoś w Unibike / Kross, lepszy stosunek cena/jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bady Napisano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Nie jestem pewien ale chyba właśnie o Unibike mówił, ale ręki sobie uciąć nie dam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.