Skocz do zawartości

[Do 1300PLN] MTB i jaka rama

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem nowy na forum i zarejestrowałem się z myślą profesjonalnej pomocy w doborze roweru.

Mam na oku :

Kross Hexagon v6 model z roku 2010

Kross Hexagon v4 model z roku 2010

Rockrider 5.2

Mogą być też inne modele zaproponowane przez czytającego.

Lecz widząc obydwa modele kross dzisiaj w sklepie odrzuciły mnie opony jak dla mnie do roweru lekko górskiego były zbyt wąskie. Zależy mi na rowerze do jazdy na wycieczki rowerowe czyli coś z działu MTB.

Dodam że mam 192wzrostu i nie wiem jaką ramę dla siebie wybrać.

Na rowerach dobrze się nie znam dlatego liczę na profesjonalną pomoc. Istotne dla mnie rzeczy:

- nowy rower nie posiadał takich manetek Zdjęcie manetek

- tak jak w proponowanych modelach amortyzator tylko z przodu

PS. jeżeli ktoś wie gdzie jest dobry sklep rowerowy w Warszawie gdzie jest szeroki asortyment chętnie przyjmę adresy bądź www.

Napisano

Jakiś czas temu byłem na targówku właśnie i do gustu przypadł mi Rockrider 5.2 i raczej skłony jestem bardziej do 5.2, bo białego(5.3) znów roweru nie chce.

Napisano
Jakiś czas temu byłem na targówku właśnie i do gustu przypadł mi Rockrider 5.2

No jak wolisz znacząco gorszy rower niz 5.3 to już twój problem.

PS

Ta Merida to złom w porównaniu z Rockrider 5.3

Napisano

Jutro wcześniej powinienem być w domu i jak znajde telefon to zadzonie do nich i napisze co i jak.

Napisano

No niestety nie znajdę ani ciutki czasu w tym tygodniu by zadzonić. Więc wysłałem maila mam nadzieje że coś zdziała.

Napisano

Dostałem taką odpowiedź

Witam,

niestety rower o który Pan pyta jest juz nie dostepny. Nie ma go tez na magazynach. Wszystkie oferowane w tym sezonie modele prezentowane sa na stronie internetowej, po wszelkie bardziej szczegółowe informacje zapraszam bezpośdednio do sklepu.

Napisano

Ostatnio tematu nie odświeżałem bo temat nowego roweru zamarł i może się okazać że nie wypali ale będę walczył.

Udałem się do Warszawy i zahaczyłem o sklep przy ulicy Grochowska. Pan obsługujący doradził mi jakiegoś Scott-a podajże Aspect (ale jaki dokładnie nie jestem pewien, wydaje mi się że Aspect 55) i jeszcze jeden model z innej firmy.

Jak postaram się znaleźć poprawne zdjęcia do tych rowerów to podeślę, a teraz mnie interesuje zdanie na temat marki Scott?

Napisano

.... a teraz mnie interesuje zdanie na temat marki Scott?

Marka na pewno dobra ale ceniąca się i to nie mało, gdzieś wyczytałem ze ramy te co i Giant - tylko nie mogę znaleźć tego źródła :icon_mrgreen:

Płacisz tutaj za to że jeździsz rowerem z naklejkami Scotta,a tych rowerów dużo nie ma, jeżeli chcesz sie wyróżniać dobry wybór, jeżeli chcesz pojeździć bardziej ambitnie, szukaj czegoś w Unibike / Kross, lepszy stosunek cena/jakość.

Napisano

Nie jestem pewien ale chyba właśnie o Unibike mówił, ale ręki sobie uciąć nie dam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...